תערוכה חדשה - שיעורים חיים

14/09/22 , 22:00 - 19:00

גלריה עזריאלי של המכללה האקדמית הדסה משתתפת בפסטיבל מנופים לאמנות אשר פותח את עונת התערוכות הירושלמית עם התערוכה 'שיעורים חיים'.

התערוכה מציגה יוצרות/ים מתחומים שונים החוקרות/ים את הקשר ההדוק שבין אמנות לתהליכי למידה והוראה ובין היווצרות של ידע לנוכחותו בפעולה האמנותית.

יוצרות/ים אלה, הממוקמות/ים בנקודות שונות על הציר שבין הוראת האמנות ובין התפיסה של מעשה האמנות כלימודי, מזמינות/ים את הקהל להצטרף אליהן/ם ולהשתתף בשיעורי יצירה חיים.

פתיחה חגיגית תתקיים ביום רביעי 14 בספטמבר 2022, בשעה 19:00, בבניין הלמסלי, רחוב הנביאים 39, ירושלים.

לפרטים נוספים ואישור הגעה לאירוע : https://fb.me/e/1RqMLeTOZ

בערב הפתיחה יתקיימו עבודות מיצג פתוחות להשתתפות הקהל ויוגשו שתייה וכיבוד.

אמנים: מעבדת ממיאמג* ( גיא דולב, דוד לוקרד, לוני מונקה, רונן אידלמן, שרון טל, קבוצת סלה מנקה- לאה מאואס ודיאגו רוטמן), פיטר יעקב מלץ, סטודיו גע (מיכל אלצור וניצן שלו), מיטל קובו ואבשלום סולימן, יואנה בליקמן ואלמה מכנס קז, ליאב מזרחי.
*מעבדת ממיאמג פועלת במסגרת החוג לתולדות התיאטרון באוניברסיטה העברית בשיתוף המרכז לאמנות ומחקר מעמותה.

מקוות לראותכן/ם,
מנהלת הגלריה: יהודית גואטה
אוצרות: טלי קיים, רוני רביב

מה אמנים מלמדים?

למידה היא חוויה הזמינה להתרחש אצלנו בכל רגע נתון, יכולת משותפת שאנו משכללים לאורך חיינו. השיעור, המסגרת המארגנת את הלמידה, הוא משך זמן המוקדש לצבירת ידע, חוויה וניסיון בתוך רצף ההתרחשויות המקיפות אותנו. הוא גם מה שאנו זוכרים ונושאים איתנו מחוויות אלה, הלקח. השיעורים שאנו לומדים משתנים כל הזמן, זוכים לביקור מחדש ומתרחבים על ידי שכבות של שיעורים ושותפים ללימוד שנוספות אליהם. התערוכה "שיעורים חיים" רואה בתהליכים אלה, של למידה והארגון שלה, כתהליכים יצירתיים.

תהליכי יצירה נקשרים במחשבה למעשי אמנות. איזה מידע או ידע נושאות עמן יצירות? אילו אופני לימוד נובעים מתוך תהליכי יצירה אינדיווידואליים? כיצד הלימוד משפיע ומשנה את הפעולה האמנותית? שאלות אלו הנחו את המחשבה האוצרותית מאחורי התערוכה ואת הבחירה ביצירות 'כלאיים' אשר רואות באובייקט האמנותי ככלי שהלימוד נובע ממנו ומוביל אליו.

כל המשתתפים בתערוכה זו לוקחים חלק בפעולת הלימוד. גם אוצרות היא פרקטיקת למידה, החוקרת את האמנים המשתתפים, הטכניקות בהן הם פועלים, פיענוח צרכי הפעולות שלהם והאפשרויות הגלומות בהם. בתערוכה 'שיעורים חיים' מתארחת האמנית רוני רביב כאוצרת. רביב אשר חקרה את הקשר בין פדגוגיה ויצירה במסגרת התואר השני שלה באוניברסיטת גולדסמית' שבלונדון מבקשת כעת לבחון כיצד ניתן ליצור תערוכה השואבת השראה מאופיה המשתנה של חווית הלמידה. בהיותה אמנית מלמדת מהווה רביב גשר בין קבוצות הלומדים בתערוכה: האוצרות, האמנים והצופים. 

וכך, בשונה מתערוכה סטטית מבוססת אובייקטים, 'שיעורים חיים' מציעה את השיעור כיצירה ומעצבת את הגלריה כמרחב לימוד פתוח ודינמי, אקדמיה ליצירה הפועלת מתוך מכללה אקדמית שבה כל לומד/ת משאיר/ה את חותמה/ו.

החלל בנוי ממרכזי תנועה שונים - איברים הזזים ופועלים באופן ובזמן אחרים. האמניות/ם המציגות/ים השתמשו בחומרים וכלים יצירתיים שפיתחו כדי להמציא, לשכלל, ולהרכיב חוויות לימוד שיתופיות שלא נסמכות על ניסיון קודם. הן/ם חשבו עלינו כשעשו זאת. כעת בגלריה: דימויים מצולמים הופכים למשחק גופני, השפה הוויזואלית של הרחוב משמשת ככלי פיסולי, חלומות  הופכים למאגר דימויים פורה, קללות ועלבונות אותם אנו סוחבים עוברים טרנספורמציה ומשתחררים אל המצע הרך באמצעות פעולת הליבוד, תהליכי יצירה נמדדים בצירי זמן, שאלות ותשובות מוצאות את מקומן בגוף שלנו ומשנות אותו. התערוכה 'שיעורים חיים' מתעצבת בשיתוף פעולה בין יוצר וצופה, תוך כדי תנועה והצטברות.