רשימת הקורסים: תואר ראשון ושני

נקה
  • מבוא לחקר סכסוכים

    מדעי ההתנהגות | שנה ב’ | חובה
    קוד הקורס: 110800002
    הערכת הקורס: מטלה 30%, בחינה מסכמת 70%
    דרישות קדם: אין
    סמסטר ב' , שנה ב’
    נקודות זכות: 2.0

    ציון עובר: 60

    80% נוכחות חובה

    מטרות הקורס: סכסוכים בין אנשים, בין קהילות ובין עמים הם תופעה חברתית ופוליטית הזוכה לתשומת לב  אקדמית-מחקרית מתמשכת ולפיתוח מעשי נרחב. קורס המבוא לחקר סכסוכים יחשוף את הסטודנטים לעולם המושגי ולשיח התיאורטי-עיוני הרב-תחומי, כמו כן למודלים שונים של התערבות בסכסוכים. נבחן גורמים המקדמים פתרון סכסוכים ובניית שלום, וכאלה המהווים חסמים בפניו.

    בחלק הראשון (סמס. ב' בשנה"ל הנוכחית) יושם הדגש על היכרות עם תיאוריות שהתפתחו בתחום של חקר סכסוכים ועם גישות מרכזיות מתחום הפסיכולוגיה החברתית והסוציולוגיה המציעות הסברים לתהליכי התפתחות של קונפליקטים ומצביעות על אפשרויות שונות ליישובם. בחלק השני (סמס. א' בשנה"ל הבאה), נתמקד בגישות התערבות בהקשר של קונפליקטים בין קבוצות. נכיר גישות של מפגש בין קבוצתי ודיאלוג, חינוך לשלום, יישוב סכסוכים בהקשר דתי ועוד.  הקורס ישלב הרצאות, התנסות קבוצתית, מרצים אורחים וצפייה בסרטים.

    תפוקות למידה: עם סיום הקורס בהצלחה יכירו הסטודנטים הגדרות שונות של סכסוכים חברתיים; יוכלו לתאר תהליכי התפתחות והסלמה של קונפליקטים, ודרכים שונות למיתונם בשלבים שונים.

    הסטודנטים יבינו את מורכבותם של סכסוכים חברתיים המערבים זהות ושייכות; יוכלו לזהות את ההיבטים האישיים והקולקטיביים המעורבים בהם ולהעריך אפשרויות וחסמים העומדים בפני התערבויות שונות.

    הסטודנטים יבחנו סכסוכים בהקשרים שונים ויתרגלו שימוש במושגים הנלמדים ובגישות הפסיכולוגיות-חברתיות לחקר סכסוכים בהקשר של סכסוכים בחברה הישראלית.