רשימת הקורסים: תואר ראשון ושני

נקה
  • שיטות טיפול במי שתייה

    מדעי איכות הסביבה | שנה ג’ | חובה
    קוד הקורס: 103903052
    שם המרצה: ד"ר ג'ני גון
    הערכת הקורס: 70% מבחן בכתב, 30% מעבדה
    סמסטר ב' , שנה ג’
    נקודות זכות: 3

     מטרת הקורס: העמקת הידע בנושאים של טיפול במי שתייה, בעיקר נושאים של סינון וחיטוי מים. כמו כן הקנית ידע והבנת ההיבטים הבריאותיים הקשורים למי שתייה ומערכות הפיקוח והבקרה על איכות המים בארץ.

    הקורס יעסוק במחזור המים בטבע והשפעתו על סוגי המים. מים הזורמים על פני השטח. מי תהום. מושגי יסוד בכימיה של מים. זרימת נוזלים, תהליכי יסוד ומערכות לטיפול במים. שיקוע מוצקים: שיקוע אידיאלי ומשוואות היסוד. שיקוע: הפרמטרים המשפיעים על היעילות ותכנון אגני שיקוע. קואגולציה ופלוקולציה: סוגי קואגולנטים, אנרגיה ומהירות ערבול.אגן פלוקולציה. עקרונות תכנון. סינון מים: שיטות סינון, סוגי מצעים ואיבודי לחץ. הפעלת מסננים, השפעת קואגולציה על יעילות הסינון. הפלרה, טיפול נגד אצות. חיטוי מים: שיטות וחומרים, סוגי מתקנים, ניטור ובקרה. סילוק מלחים מומסים: ריכוך; התפלת מים. מערכת המים במדינת ישראל: מקורות מי השתייה, מערכת האספקה ומתקני הטיפול.

    נושאי המעבדות: מדידת קשיות, מליחות ומוליכות. מדידת הגבה, חומציות ובסיסיות. מדידת כלור נותר. קואגולציה, פלוקולציה ושיקוע, מדידת יעילות השיקוע; הכרת הפרמטרים המשפיעים על יעילות השיקוע. הכרת קואגולנטים ופלוקולנטים מסוגים שונים ולימוד מידת האפקטיביות שלהם. סינון מי שתייה, מנגנוני סינון, הפרמטרים המשפיעים על יעילות הסינון.