תקנון משמעת

התקנון אושר בתאריך: 26.2.2024

 

תקנון משמעת לסטודנטים של המכללה האקדמית הדסה ירושלים

הלימודים במכללה מבוססים על יחסי אמון בין כל גופי המכללה והסטודנטים הלומדים בה ומחייבים התנהגות ההולמת את כבוד המכללה, תוך שמירה על כבוד עובדי המכללה, המורים והסטודנטים. מקרים של התנהגות המהווה הפרת משמעת מצד סטודנטים, כהגדרתה בתקנון זה, יועברו לטיפולה של ועדת המשמעת אשר תטפל בכל מקרה שיובא בפניה ותקבע עונשים לפי הצורך ולפי שיקול דעתה תוך מתן הזדמנות ראויה לסטודנט נילון להתגונן ולהציג את טיעוניו.

סימן א': הגדרות

1.       בתקנון זה יהיה למונחים הבאים המובן כדלקמן:

"המכללה"                       המכללה האקדמית  הדסה ירושלים, לרבות גופים או מוסדות הנמצאים בפיקוחה, או מסונפים  אליהם לצורכי הוראה או מחקר ובכלל זה המכינה.

"מורה"                            מי שממלא תפקיד הוראה, הדרכה או מחקר מטעם המכללה.

"עובד"                            עובד המכללה או אדם המועסק על-ידי המכללה או בשירותה ואינו מורה.

"ועדת המשמעת"              ועדה ובה עשרה חברים.

"ועדת ערר"                     ועדה ובה חמישה חברים. חברי ועדת הערר לא יהיו בו-זמנית חברים בוועדת המשמעת.

"עבירות משמעת"             העבירות המפורטות בסעיף 10 לתקנון זה, וכן עבירות על כללי המשמעת שייקבעו מעת לעת על-ידי ועדת המשמעת ואשר יאושרו על-ידי נשיא המכללה, ויפורסמו בדרך המקובלת במכללה.

                                     כללי המשמעת שנקבעו על-ידי ועדת המשמעת ואשר אושרו על-ידי הנשיא יהיו תקפים עם קביעתם, אולם הם יונחו על שולחן המועצה האקדמית והמועצה תהיה רשאית לאשררם או לבטלם בישיבתה הראשונה לאחר שנקבעו.

"סטודנט"                       

א.       מי שנרשם ללימודים במכללה ונתקבל על ידיה כסטודנט מעת הרשמתו וכל עוד הוא רשום כסטודנט, כולל בחופשות לימודים ובעת הקפאת לימודים, כמו גם בעת הרחקה קצובה מלימודים (על ידי וועדת המשמעת).

ב.       מי שהגיש מועמדות להתקבל כסטודנט, ובקשתו נדחתה - מרגע הרשמתו עד קבלת הודעת הדחייה.

ג.        מי שסיים את חוק לימודיו, אך טרם קיבל תעודה.

ד.       מי שהיה סטודנט במכללה או שהציג מועמדותו למכללה, ימשיך להיות כפוף לסמכות רשות המשמעת של המכללה - גם לאחר שסיים ו/או הפסיק לימודיו ו/או נדחתה מועמדותו - בקשר למעשים שעשה בעת שהיה סטודנט או מועמד לקבלה למכללה.

"דיקן"                             דיקן הסטודנטים של המכללה.

"ראש חוג"                       מי שמכהן כראש חוג במכללה.

"הנשיא"                          נשיא המכללה.

"ראש המנהל האקדמי"       ראש המנהל האקדמי של המכללה.

"נציגות הסטודנטים"          נציגות של סטודנטים מהם ייבחר נציג הסטודנטים שישתתף בישיבות ועדת הערר ומעמדו כמעמד כל חבר ועדת ערר אחר. חבר בנציגות הסטודנטים יהיה מנוע מלייעץ לסטודנטים או לייצגם בנושא ועדות המשמעת במשך שנתיים לאחר תום מינויו.

 "נציג הסטודנטים"           נציג אשר ישובץ על-ידי יו"ר ועדת הערר מתוך נציגות הסטודנטים כאמור לעיל.

 

סימן ב': רשות המשמעת

רשות המשמעת

2.              רשות המשמעת במכללה מורכבת משתי ערכאות: הראשונה היא ועדת המשמעת (להלן הוועדה) – בראשה עומד יו”ר ועדת המשמעת (להלן – היו"ר), ולצדו תשעה חברים נוספים. בשבתה לדיון ולהחלטה - ישתתפו בה שלושה חברים. השנייה היא ועדת הערר (להלן – ועדת ערר)  בראשה עומד יו"ר (להלן- יו"ר ועדת הערר), ולצידו ארבעה חברים נוספים. בשבתה לדיון ולהחלטה – ישתתפו בה ארבעה חברים שאחד מהם הוא נציג הסטודנטים. פעילות הוועדות מתנהלת על-ידי היו"רים שלהן (בהתאמה) בעזרת מרכז הוועדה (שאינו אחד מחברי הוועדות, ומשותף לשתיהן).

 

מינוי חברי רשות המשמעת

3.              הנשיא ימנה את חברי רשות המשמעת מבין חברי הסגל האקדמי ומבין בעלי התפקידים במכללה. תקופת הכהונה של חברי הוועדות תקצב לשנתיים, פרט ליושבי הראש אשר ימונו על-ידי הנשיא לתקופה של שלוש שנים. בכל אחת מהוועדות ימונה חבר (שאינו היו"ר) לממלא מקום יו"ר הוועדה לתקופה של שנתיים (להלן - מ"מ היו"ר / מ"מ יו"ר ועדת הערר). מ"מ ישב בראש הוועדה (בהתאמה) בכל עת שייבצר מיושב הראש למלא את התפקיד. המינויים האמורים ניתנים לחידוש לפי שיקול דעתו של הנשיא. הנשיא ימנה גם מרכז לוועדות המשמעת שאינו אחד מחברי הוועדות. בנוסף למ"מ יו"ר ועדת המשמעת ימנה הנשיא עוד שניים מחברי ועדת המשמעת (לא ועדת הערר) ל"פורום השלושה". תפקידיהם של חברי פורום זה יפורטו להלן.

4.              יור"י הוועדות יהיו רשאים להאציל סמכויות על מורה או עובד מכללה ובתנאי שהדבר אושר על-ידי נשיא המכללה עקרונית ואישית לגבי המואצל. ההסמכה תהיה בכתב וחובה יהיה לחדשה מדי שנה. היו"רים יהיו רשאים להפסיק את ההאצלה בכל עת לפי שיקול דעתם וללא עוררין.

 

המשך כהונה

5.              אף לאחר תום תקופת כהונתם מוסמכים חברי רשות המשמעת להמשיך ולדון בכל עניין שהחלו בו לפני תום כהונתם ובכל עניין חדש שהוגש לוועדה, לפי המקרה, עד למינוי מחליפיהם בכהונה.

 

דיון משמעת ושיפוט פלילי

6.               

א.       סמכותה של ועדת המשמעת לדון ולפסוק בעבירת משמעת אינה נשללת על-ידי האפשרות של קיום הליכים פליליים בבית משפט נגד הסטודנט שנגדו הוגשה התלונה, או על-ידי קיום הליכים כאלה, או על-ידי מתן פסק דין או החלטה בהליכים כאלה.

ב.       נתגלה חשד לעבירה פלילית של סטודנט במהלך בדיקת התלונה נגדו או במהלך הדיון המשמעתי בפני ועדת המשמעת, יודיע היו"ר על כך ליועץ המשפטי למכללה ולמשטרת ישראל. ועדת המשמעת לא תדון בעניין לפני מתן הודעה כאמור, ואם כבר החלה בדיוניה תפסיק אותם עד לקבלת הנחיות מהיועץ המשפטי למכללה.

ג.        אם רשויות המדינה פתחו בחקירה בעניין מסוים הנדון בהליכים משמעתיים במכללה, או שהוגש כתב אישום באותו עניין בבית משפט, רשאית ועדת המשמעת להחליט על הפסקת ההליכים המשמעתיים עד סיום הטיפול באותו עניין על-ידי רשויות החקירה או בבית המשפט. החליטה הוועדה על הפסקת ההליכים המשמעתיים, יעקבו יו"ר הוועדה והדיקן אחר מהלך החקירה והמשפט מטעם מוסדות המדינה, ועם סיומם יודיע לוועדת המשמעת על תוצאותיהם. הוועדה תתכנס ותכריע בעניין חידוש ההליכים המשמעתיים נגד הסטודנט.

ד.       אין בנאמר בסעיף ג' כדי למנוע מהוועדה לקבל החלטות ביניים בענייניו של הסטודנט שנגדו הוגשה התלונה.

 

 

 

שמירת סמכויות כללית

7.               

א.       סמכותה של ועדת המשמעת לדון ולפסוק בעבירות משמעת אינה שוללת את הסמכות של מורה או עובד לתת הוראות, או לנקוט צעדים, לשם מניעת הפרעה מצד סטודנט למהלך התקין של לימודים, בחינות או פעילות אחרת במכללה, אם סמכות כזאת נכללת במסגרת תפקידיו של אותו מורה או עובד.

ב.       אין בהוראות תקנון זה כדי לפגוע בסמכותו של מורה או עובד, הנובעות מהוראות אחרות של תקנוני המכללה, או מכורח נוהג, לרבות סמכויות מורה או עובד לעכב מתן ציון, לדחות בדיקת בחינה או עבודה או להוציא סטודנט מכיתה במקרה של הפרעה.

 

מוסדות משמעת לנושאים מיוחדים

8.               

א.       מבלי לפגוע בסמכויות הכלליות של ועדת המשמעת בתקנון זה, רשאי הנשיא להקים גופים שיטפלו בהפרת הוראות תקנונים, בהפרת חובות מן החוק, או בהפרת הוראות חוזיות בנושאים מוגדרים על פי החלטות של רשויות המכללה המוסמכות.

ב.       הגופים האמורים לעיל יכול שיכללו סטודנטים, ובלבד שלא יהיו אלה סטודנטים המכהנים במוסדות הרשמיים של אגודת הסטודנטים או של גופים סטודנטיאליים אחרים.

ג.        סטודנט שהובא לבירור בפני גוף שהוקם לטיפול ובנושא מוגדר כאמור, רשאי לבקש כי עניינו יידון בפני ועדת המשמעת, ולא לפני אותו הגוף. במקרה כזה יקבע הנשיא, או מי מטעמו, היכן יידון העניין.

ד.       ועדת הערר תהיה מוסמכת לדון בערעור של סטודנטים אשר רואים עצמם נפגעים מהחלטות הגופים שצוינו בסעיף זה.

 

חובת סודיות

9.               

א.       חברי ועדות המשמעת (למעט יו"רי הוועדות) ישמרו על סודיות התיקים והדיונים בוועדה ולא יגלו אותם לגורמים חיצוניים הן בתקופת מינויים והן לאחריה. חברי ועדות המשמעת וחברי נציגות הסטודנטים יחתמו על טופס שמירה על סודיות הדיונים טרם מינויים.

ב.       יו"רי הוועדות יהיו מוסמכים לגלות לצדדים שלישיים את נסיבות התיקים העומדים לדיון בפני הוועדה, וזאת לצורך התייעצות, בדיקת תקדימים ולכל צורך שיראה להם על מנת להגיע להחלטות צודקות בהליך.

 

סימן ג': עבירות ועונשים

עבירות משמעת

10.          עבירת משמעת היא אחת העבירות כדלקמן, שנעשתה על ידי סטודנט:

א.       אי ציות להוראות של רשויות המכללה, מוריה או עובדיה, שניתנו על ידיהם במסגרת מילוי תפקידיהם.

ב.       מסירת ידיעה כוזבת למכללה, לרשויותיה, למוריה או לעובדיה, או ביצוע מעשה תרמית, או הסתרת מידע ביודעין, לשם קבלת זכויות במכללה או בקשר ללימודים במכללה.

ג.        מתן עדות שקר בדיון בפני רשות המשמעת.

ד.        

(1)    הונאה בבחינה, בעבודת בית, בעבודה סמינריונית, בעבודת גמר, או בעבודה אחרת המוטלת על הסטודנט במסגרת לימודיו.

(2)    הונאה בבחינת כניסה או מיון למוסד להשכלה גבוהה, בין במטרה להתקבל בעצמו כסטודנט ובין במטרה לסייע לאחר להתקבל כסטודנט למוסד להשכלה גבוהה.

ה.      הפרה של הוראות המתייחסות לבחינה, לעבודת בית, לעבודה סמינריונית, לעבודת גמר, או כל עבודה אחרת המוטלת על הסטודנט במסגרת לימודיו, לרבות הפרת הוראות בדבר התנהגות במהלך בחינה בכתב או בעל פה.

ו.         הפרה של תקנון או הוראות או הסכמים המתייחסים לשימוש במתקני המכללה, כולל ספריות, אולמות, חדרי מעבדה, חדרי מחשב, מעונות, מועדונים, משרדים, קפטריה, שטח פתוח, מתקני ספורט ומגרשי חניה.

ז.        הפרעה להוראה, למחקר או לעבודה במכללה, וכן הפרעה לכל פעילות אחרת המאושרת על ידי מוסדות המכללה.

ח.      שימוש בציוד המכללה, במעבדות או במתקנים אחרים שלא במסגרת המטלות הלימודיות שהוטלו על הסטודנט במסגרת לימודיו במכללה.

ט.      פגיעה במתכוון או ברשלנות ברכוש המכללה או ברכוש אחר המשמש לצרכיה או ברכוש של אחרים הנמצא בתחומי המכללה.

י.         התנהגות פרועה, הקמת שאון ומהומה, השתתפות בתגרה או התנהגות אלימה.

יא.     התנהגות בלתי זהירה או הפרת הוראות הבטיחות במעבדה או במתקנים אחרים. חריגה מתקנון הספרייה.

יב.     גרימת לכלוך בתחומי המכללה, לרבות הדבקת מודעות במקומות שלא הוקצו לכך.

יג.      פרסום מסרים או פרסומים מכל סוג שהוא ובכל מדיה שהיא, אשר יש בהם כדי לפגוע ברגשותיו של ציבור או כדי לפגוע במוניטין של המכללה או בשמם הטוב של הסטודנטים, המורים והעובדים במכללה.

יד.     התנהגות בלתי נאותה כלפי מטופלים או אנשים אחרים שהוא אמור לשרת, או גילוי סוד רפואי או מקצועי, או התנהגות הנוגדת את האתיקה הרפואית.

טו.     התנהגות שיש בה משום פגיעה בכבודם, בגופם או ברכושם של מוריה, עובדיה או הסטודנטים של המכללה, אם נעשתה עקב או בקשר למעמדם כמורים, כעובדים או כסטודנטים, או אם נעשתה בתחום מתקניה של המכללה.

טז.    התנהגות שאינה הולמת את סטודנט המכללה.

יז.      הטרדה מינית בהתאם לחוק למניעת הטרדה מינית, התשנ"ח-1998, לפי התקנון למניעת הטרדה מינית של המכללה.

יח.     אי הופעה להעיד בפני רשות המשמעת כאמור בסעיף 63 להלן.

יט.     אי מילוי החלטה או הוראה של רשות המשמעת. ביזוי או אי מילוי החלטה או הוראה של רשות המשמעת.

כ.       סירוב להזדהות בפני עובד או מורה.

כא.    עבירה על אחד מחוקי מדינת ישראל או את עקרונות המוסר וכל התנהגות שיש עמה קלון.

כב.    סיוע לאחר באחת מהעבירות האחרות המופיעות לעיל.

 

עונשים

11.          סטודנט שנמצא אשם בעבירות משמעת צפוי לאחד או יותר מן העונשים המנויים להלן:

א.       אזהרה, נזיפה או נזיפה חמורה.

ב.       ביטול הנחה בשכר לימוד, פרס לימודים או מלגה, או ביטול הזכות לקבלם לתקופה שתיקבע, גם בדיעבד.

ג.        מניעת שימוש במתקני המכללה, כולל מעבדות, ספריות ומעונות סטודנטים, למשך תקופה שתיקבע, וכן מניעת גישה למערכות המידע של המכללה למשך תקופה שתקבע ואף לצמיתות.

ד.       פסילת בחינה שהסטודנט נבחן בה או חלקים מהבחינה, וכן פסילת עבודת בית, עבודה סמינריונית, עבודת גמר או עבודה אחרת המוטלת על הסטודנט במסגרת לימודיו. בכלל זה: שינוי משקל רכיבי הציון בעת שקלול ציון סופי. דין פסילת בחינה או עבודות כאמור כדין כישלון בקורס בציון 0, אלא אם נקבע במפורש אחרת.

ה.      איסור לגשת לבחינות במועד מסוים או במועדים מסוימים.

ו.         ביטול השתתפות בקורס או בקורסים, גם בדיעבד.

ז.        עיכוב מתן תעודה או מתן אישור המעיד על לימודי הסטודנט, או על סיום לימודיו למשך תקופה שתיקבע או אף לצמיתות.

ח.      ביטול בדיעבד של הכרה בלימודים של סמסטר אחד או יותר.

ט.      הרחקה מן המכללה לתקופה מוגדרת.

י.         הרחקה מן המכללה לצמיתות.

יא.     ביטול זכויות או הישגים בלימודים, לרבות שלילת זכות לקבלת תעודה או אישור המעידים על לימודים אלה.

יב.     חיוב הסטודנט לעשות שרות לציבור כפי שייקבע על ידי הוועדה.

יג.      פיצוי בגין גרימת נזק ו/או אובדן לרכוש המכללה ו/או בזבוז משאבי המכללה, במלוא סכום הנזק/ האובדן/ הבזבוז שנגרם, או חלק ממנו.

יד.     קנס כספי בשיעור שלא יעלה על מחצית מסכום שכר הלימוד השנתי המלא לסטודנט מן המניין לתואר ראשון, כפי שיהיה בתוקף במועד הטלת הקנס.

טו.     הוועדה רשאית להורות, בנוסף לעונש אחר שיוטל על הסטודנט, כי דבר ההרשעה והעונש יירשם בגיליון הציונים של הסטודנט, ו/או כי תועבר הודעה בדבר ההרשעה למוסדות אחרים להשכלה גבוהה.  

 

עונש על תנאי

12.א.   ועדת המשמעת רשאית להורות כי עונש לפי סעיף 11, כולו או מקצתו, יהיה על תנאי. התנאי הוא, שהסטודנט לא יעבור עבירה או עבירות שייקבעו על ידי הוועדה בתקופה מוגדרת, ובכלל זה עד לסיום לימודיו. סטודנט שנדון לעונש על תנאי לא יישא את עונשו, אלא אם עבר תוך התקופה שנקבעה אחת העבירות שנקבעו, והורשע בגין עבירה כזאת תוך תקופת התנאי או אחריה. תקופת התנאי תתחיל מיום ההחלטה, אלא אם נקבע אחרת.

 

 

 

עונש מזערי מחייב על הונאה בבחינה או בעבודה

12.ב.

הורשע סטודנט בעבירה על פי סעיף 10ד לתקנון בשל אחד מן המעשים המפורטים להלן, יורחק הסטודנט מן המכללה לשנת לימודים אחת לפחות, בנוסף לכל עונש אחר שיוטל עליו:

א.       החזקה ביודעין של חומר או מכשיר אסור, או שימוש בו, ביודעין במהלך הבחינה.

ב.       קבלה או מסירה של חומר או מכשיר אסור, או שימוש בו, ביודעין במהלך הבחינה.

ג.        תוספת, השמטה או הכנסת שינוי כלשהו, בכוונת הונאה, בבחינה או בעבודה שלא במהלך הרגיל של כתיבתן.

ד.       שליחת אחר להיבחן במקום הסטודנט, או השתתפות בבחינה במקום סטודנט אחר.

ה.      הגשת עבודה או תרגיל שנכתבו בחלקם או במלואם על-ידי אחר.

ו.         קניית עבודה או הגשת עבודה שנקנתה על-ידי אחר.

ז.        כל מעשה אחר של הונאה חמורה בבחינה או בעבודה.

בתקנה זו "חומר אסור" הוא כל צורה שהיא של מידע בנושא הבחינה, שהחזקתו, קבלתו, העברתו או השימוש בו אסורים.

 

עונש מיוחד

12.ג.

         (1) על אף האמור בסעיף 12ב, רשאית הוועדה - במקרים חריגים במיוחד ומטעמים מיוחדים שיירשמו -    להטיל על הסטודנט שהורשע בעבירה אחת בלבד על פי אותו סעיף, עונש אחר (להלן - העונש המיוחד).

הוראת סעיף זה לא תופעל יותר מפעם אחת לגבי אותו סטודנט.

(2) סטודנט שעבר עבירה לאחר שהוטל עליו העונש המיוחד, והורשע פעם נוספת על פי סעיף 10ד יורחק מהלימודים במכללה לשלוש שנים לפחות ודבר הרחקתו ונסיבותיה יירשמו בגיליון ציוניו. זאת תחת ההסתייגות המפורטת בסעיף 12ג(3).

(3) סטודנט שעבר עבירה לאחר שהוטל עליו העונש המיוחד, והורשע פעם נוספת על פי סעיף 10ד ב"הליך מקוצר" (לפי סעיפים 21-24 להלן), יורחק מהלימודים במכללה לשנתיים ודבר הרחקתו ונסיבותיה יירשמו בגליון ציוניו.

 

חיובים כספיים

13.          נמצא סטודנט אשם בעבירת משמעת, ועקב מעשה העבירה נגרם נזק חומרי למכללה, רשאית הוועדה לחייבו, בנוסף לכל עונש שיוטל עליו או במקומו, לשלם למכללה פיצוי כספי בשיעור שלא יעלה על הנזק שנגרם עקב העבירה או על עלות תיקון אותו נזק – לפי הגבוה.

 

אכיפה

14.          קנס ו/או פיצוי ו/או תשלום כספי אחר למכללה, שיוטל על סטודנט שהורשע בעבירת משמעת, כעונש בגין עבירת משמעת לפי תקנון זה, ייחשבו כחוב כספי שלו למכללה.

15.          ניתן, בהחלטת הגורם האוכף, לחלק פיצוי כספי (לפי סעיף 13) או קנס (לפי סעיף 11יד) שהוטל על סטודנט שהורשע בעבירת משמעת למספר סביר של תשלומים, ולקבוע מועד לכל תשלום.

 

16.          שירותי המזכירות יוכלו לעכב כל אישור אשר יתבקש על ידי הנילון במסגרת לימודיו במכללה, בכפוף להוראות כל דין.

 

סימן ד': הליכי דיון

המתלונן

17.          תלונה על עבירות משמעת תוגש בכתב ליו"ר על-ידי עובד או מורה התלונה תוגש לא יאוחר מ-30 יום מהיוודע נסיבות המקרה בו עוסקת התלונה למתלונן. עם קבלת התלונה, יידע היו"ר את ראש החוג בו לומד הנילון.

 

עיון בתלונה

18.          היו”ר יקבל את התלונה, ואם יראה צורך בכך, יבקש הסברים מהמתלונן או מגורמים אחרים. היו”ר ידאג לקבל לרשותו את הראיות הקשורות לתלונה כגון: בחינה, עבודה בכתב או מסמך, וישמור את הראיות עד לקיום ההליכים בעניין התלונה. כן רשאי היו”ר להחזיר את התלונה למתלונן, ולבקשו להשלים את הכנת חומר הראיות. במקרה כזה יחזיר המתלונן את התיק ליו”ר בצרוף ההשלמות הנדרשות תוך 14 יום מיום שהוחזרה אליו התלונה להשלמה. אם לא יושלם חומר הראיות בזמן הנדרש, יהא רשאי היו"ר להחליט על ביטול התלונה. במקרה זה יודיע היו"ר על החלטתו זו כמפורט בסעיף 26 להלן. עם קבלת התלונה בצרוף ההשלמות יידע היו"ר את הדיקן ויעביר לעיונו את פרטי התלונה. היו"ר יחליט אם תינתן לסטודנט הנילון (להלן - הנילון) אפשרות להליך מקוצר כמפורט להלן.

19.          היו"ר יזמן את הנילון ויציג את התלונה בפניו. כמו כן יימסר לנילון עותק מתקנון המשמעת, והסעיף בתקנון אשר בהפרתו נאשם הסטודנט.

20.          אם החליט היו"ר להעניק לנילון אפשרות להליך מקוצר והנילון הודיע כי הוא מעוניין בהליך המקוצר כאמור, יבהיר היו"ר לנילון כי שמורה לו  הזכות לפנות בכתב ליו"ר תוך 7 ימים, ולהודות בעבירה. אם יודיע הנילון שאינו מעוניין בהליך מקוצר, יועבר הדיון לוועדת המשמעת כמתואר בסעיף 27 להלן.

 

הליך מקוצר

21.          החליט היו"ר לאפשר הליך מקוצר, ופנה הנילון ליו"ר, בכתב, בתוך פרק הזמן המוגדר, ידון היו"ר במקרה על סמך החומר הכתוב המוצג בפניו. הנילון לא יורשה להופיע בפניו, אך תישמר ליו"ר הזכות לבקש מהנילון, מהמתלונן, או מכל אדם שימצאו לנכון, הבהרות בכתב.

22.          היו"ר מוסמך לדון בעבירות המפורטות בסעיף 10 לעיל, ולפסוק ולהעניש בהתאם לסמכויות ועדת המשמעת, כמפורט בסעיף 11 לעיל, בהסתייגות הבאה: אם מצא היו"ר לנכון להשתמש באחד מהעונשים המפורטים בסעיפים 11ח - 11י, יועבר הדיון לוועדת המשמעת, כמתואר בסעיף 27 להלן. מכתבו של הנילון יוצג לפני הוועדה. כמו כן תוגבל הפעלת סעיף 11ז: עיכוב קבלת תואר יוגבל ל-15 חודשים לכל היותר. יחד עם זאת, במקרה שבו מדובר על הרשעה שנייה בעבירה של הונאה לפי סעיף 10ד (בהליך רגיל או מקוצר), יופעל סעיף 11ט (הרחקה מלימודים), אך תקופת ההרחקה בהליך המקוצר תוגבל לשנתיים (כמפורט בסעיף 12ג(3)).

23.          עם הגיע היו"ר להחלטות, הוא יעבירן לעיונו של אחד החברים בפורום השלושה (להלן – החבר הנוסף).  אם יסכים החבר הנוסף עם ההחלטות,  יישלח הסיכום במכתב החתום על-ידי היו"ר אל הנילון עם עותקים לדיקן, למתלונן, לראש החוג בו לומד הנילון, למנהל הסטודנטים ולכל מי שימצא היו"ר לנכון להודיעו.

24.          אם לא הסכים החבר הנוסף להחלטות היו"ר, יועבר הדיון לוועדת המשמעת כמתואר בסעיף 27 להלן. מכתבו של הנילון יוצג לפני הוועדה. כמו כן יוצג לוועדה מכתב של החבר הנוסף ובו מובעות הסתייגויותיו מהחלטות היו"ר. ההרכב שידון בעניין יורכב מהיו"ר, החבר הנוסף, וחבר ועדה שלישי שייבחר על-ידי היו"ר, אלא אם תתקיימנה נסיבות שבגינן יחליט היו"ר אחרת ואשר תוסברנה להרכב בתחילת הדיון.

25.          בקש הנילון לערער על החלטת היו"ר, יועבר הדיון לוועדת המשמעת כמתואר בסעיף 27 להלן. מכתבו של הנילון יוצג לפני הוועדה.

 

ביטול תלונה

26.          ראה היו”ר כי אין מקום לפתוח בהליכים משמעתיים נגד הסטודנט, יהא רשאי היו"ר, בהסכמת מ"מ היו"ר, להחליט על ביטול התלונה. הביע מ"מ היו"ר את התנגדותו לביטול התלונה, חייב היו"ר להביא את התלונה לדיון בוועדת המשמעת. ההחלטה תתקבל לא יאוחר מ-14 ימים מיום סיום הגשת התלונה. לא התקבלה החלטה על ביטול התלונה במשך תקופה זו, לא תבוטל התלונה.

אם נבצר מ-מ"מ היו"ר להשתתף בהליך זה, יחליפו אחד מחברי פורום השלושה.

החלטה מנומקת על ביטול התלונה תשלח למתלונן, לדיקן ולראש החוג של הנילון.

המתלונן והדיקן יהיו רשאים לערער על כך בתוך 7 ימים בפני ועדת המשמעת שתתכנס ותדון בעניין הביטול. החלטת הוועדה תהא סופית.

בוטלה התלונה, תמסר הודעה על כך לסטודנט, אלא אם ראה היו"ר, לאחר התייעצות עם היועץ המשפטי למכללה, שלא למסור הודעה.

 

פתיחת הליכים

27.          לא בוטלה התלונה, והחליט היו”ר או החליטה ועדת המשמעת שיש מקום לפתוח בהליכים משמעתיים על יסוד התלונה, ישלח היו”ר לנילון הודעה על פתיחת ההליכים המשמעתיים נגדו. ההודעה תציין את הסעיף בתקנון אשר בהפרתו נאשם הסטודנט, ויצורף אליה עותק של תקנון המשמעת. ככלל, יועבר החומר לנילון בפגישה כמתואר בסעיף 19, אבל אם לא התקיימה פגישה כנ"ל מכל סיבה שהיא, די בהעברת החומר בדואר רשום או בדואר אלקטרוני.

28.          דיון יתבצע בפני הרכב ובו שלושה חברים. ההרכב יכלול את היו"ר וימונה על-ידו. נמנע מהיו”ר להשתתף, ימלא את מקומו ממלא המקום או חבר ועדה אחר שהוסמך לצורך זה על-ידי היו"ר. דיון שהחל בפני הרכב כלשהו יסתיים בפני אותו הרכב, אלא אם נמנע מאחד החברים להמשיך בדיון. במקרה זה, יאשר ראש המנהל האקדמי הרכב חליפי שימשיך את הדיון מהנקודה אליו הגיע.

29.          הנשיא רשאי לאשר דיון בפני הרכב מצומצם של שני חברים. נבצר מהרכב כזה להתכנס, ימנה הנשיא ממלאי מקום זמניים מבין חברי הסגל האקדמי ובעלי התפקידים במכללה.

 

מועד הדיון

30.           

א.       היו”ר יודיע בהקדם האפשרי לאחר קבלת התלונה לנילון על המועד לדיון.

ב.       קביעת מועד הדיון תיעשה על ידי היו”ר. מועד הדיון ייקבע לא יאוחר מ-60 יום לאחר סיום הגשת התלונה.

ג.        המתלונן או הנילון רשאים מטעמים מיוחדים לבקש דחיית הדיון וקיום הדיון לאחר 60 יום כאמור לעיל, והיו”ר רשאי להיענות לבקשה, ובלבד שהצדדים קבלו הודעה על מועד הדיון, והנילון קיבל הודעה מפורטת על התלונה כאמור בסעיף 27 לעיל.

 

 

 

 

דיון ללא נוכחות הנילון

31.           

א.       אם הנילון לא יופיע לדיון במועד שנקבע בלא הצדק סביר, רשאית ועדת המשמעת לקיים את הדיון בהעדרו, ובלבד שנעשו פעולות סבירות כדי שהנילון יקבל הודעה על מועד הדיון, אם בכתב ואם בדרך אחרת.

ב.       היו”ר רשאי להורות על הוצאת הנילון, ולקיים דיון בהעדרו אם הוא מפריע לדיון ולאחר שיוזהר ובלבד שניתנה לו הזדמנות להשמיע את טענותיו בצורה נאותה.

 

ביטול החלטה בהיעדר הנילון

32.          נתקבלה החלטת הוועדה בלא לשמוע את הנילון בהתאם לסעיף 31 א', רשאי הנילון לפנות ליו”ר תוך 7 ימים מיום שקיבל הודעה על ההחלטה, בבקשה לביטולה תוך מתן נימוקים להיעדרותו אשר יגובו במסמכים המאמתים את טענותיו. היו”ר ידון בעניין עם חברי ההרכב שקבל את ההחלטה אם לבטל את ההחלטה או לשנותה מטעמים מיוחדים שיירשמו, ולקיים דיון מחודש בהחלטה.

 

ייצוג הנילון

33.           

א.       הנילון יהיה נוכח בעצמו, באופן אישי, במעמד הדיון. כמו כן הוא רשאי להיעזר לצורך הצגת הגנתו בפני רשות המשמעת בסטודנט-חבר, ובלבד שאותו סטודנט-חבר לומד במכללה לפחות בהיקף של מחצית משעות הלימוד של סטודנט מן המניין בחוג שבו הסטודנט-החבר רשום.

ב.       היו"ר רשאי לאשר ייצוג על-ידיי עורך דין. בכל מקרה של ייצוג הנילון על-ידי אחר (עורך דין או סטודנט-חבר), חייב הנילון להודיע ליו"ר בעת תאום מועד הישיבה על כוונתו לקבל ייצוג ועל-ידי מי. במקרים מיוחדים יהא רשאי היו"ר לפסול ייצוג של הנילון על-ידי סטודנט מסויים בהחלטה מנומקת. במקרה כזה תמסר לנילון הודעה מראש שתאפשר לו לבחור מייצג אחר שייבחן אף הוא.

ג.        נילון לא יהיה רשאי להיות מיוצג או לקבל ייעוץ ממי שכיהן כחבר ועדת משמעת או ועדת ערר בשנתיים שקדמו להגשת התלונה בעניינו.

ד.       נילון לא יוכל להיות מיוצג בדיון אם לא יהיה נוכח בעצמו.

 

נוכחות המתלונן

34.          המתלונן יהיה רשאי להופיע בפני ועדת המשמעת ולהבהיר את תלונתו.

 

גילוי הראיות

35.          הנילון זכאי לקבל מהיו”ר לפני מועד הדיון את חומר הראיות נגדו.

 

 

 

נוהלי הדיון

36.           

א.       היו”ר יפתח את הדיון על-ידי קריאת התלונה בפני הנילון, ועל פי בקשת הנילון יסביר לו את טיב התלונה שהוגשה נגדו.

ב.        לאחר קריאת התלונה ישאל היו”ר את הנילון אם הוא מודה או אינו מודה בעובדות ובאשמות הכלולות בתלונה.

ג.        הודה הנילון בתלונה, תהא הוועדה רשאית למצוא אותו אשם על פי הודאתו, ללא צורך בשמיעת עדויות נוספות, אולם הוועדה תהא רשאית, על אף הודאת הנילון, לדון בחומר הראיות ולזמן עדים.

ד.        לא הודה הנילון בתלונה, תשמע הוועדה את גרסתו ותקבל ממנו חומר שימצא לנכון להציג בפניה. אחר-כך תדון הוועדה בחומר הראיות שהוצג לפניה בכתב התלונה, וכן בחומר שהציג לפניה הנילון, ותזמן עדים. הנילון יהא רשאי לזמן את עדיו. תשאול העדים ייעשה על-ידי הוועדה שלא בנוכחות הנילון. במקרים חריגים בהם לנילון יש טענות מבוססות ובעלות משקל ממשי לפיהן יש צורך מהותי בתשאול העדים על ידיו במהלך הדיון, יגיש הנילון בקשה לתשאול העדים ליו"ר הוועדה לפחות 7 ימים טרם מועד הדיון, בה יפורטו הנימוקים הנ"ל. יו"ר הוועדה ידון בבקשה ויחליט בעניינה לפי שיקול דעתו הבלעדי, וימסור את החלטתו לנילון. החלטת יו"ר הוועדה בעניין זה אינה ניתנת לערעור. 

ה.       היו”ר ינהל את הדיון. הוועדה תדון בחומר הראיות בדרך שנראית לה צודקת ויעילה. הדיון יוקלט על ידי מרכז הוועדה ולחילופין יירשם פרוטוקול שייחתם על-ידי כל חברי הוועדה הנוכחים בדיון. חל איסור על הקלטת הדיון על ידי צדדים אחרים.

ו.         במהלך הדיון, רשאית הוועדה להורות על החזרת תלונה להשלמת חומר הראיות או לפירוט התלונה על ידי המתלונן, לפני שיימשך הדיון בתלונה.

ז.        הוועדה רשאית לצרף לדיון, לצורך קבלת ייעוץ או עמדה, שלא יהיו מחייבים, את היועץ המשפטי למכללה בתוקף תפקידו, וכן את הדיקן.

 

פומביות הדיון

37.          דיוני ועדת המשמעת יהיו בדלתיים סגורות.

 

ביזיון ועדת המשמעת

38.          היה והנילון ביצע עבירת משמעת או התנהג בצורה מבזה במהלך הדיון בוועדת המשמעת, תוגש תלונה נגד הנילון, מבלי שיהיה בכך כדי לעכב את הדיון בתלונה המקורית.

39.          הדיון בתלונה על ביזיון ועדת המשמעת יישמע בפני הרכב של חברי ועדת משמעת שלא נטלו חלק בדיון בו בוצע האירוע שבגינו הוגשה התלונה בעניין ביזיון ועדת המשמעת, כאשר יו"ר ועדת המשמעת הוא חלק מההרכב (גם אם נכח בדיון שבגינו הוגשה התלונה).

 

החלטות הוועדה

40.           

א.       סמוך ככל האפשר לאחר סיום שמיעת הראיות תיתן הוועדה את החלטתה המנומקת בכתב, ותשלח עותקים ממנה לנילון, למתלונן, לדיקן ולראש החוג בו לומד הנילון, למנהל הסטודנטים ולכל מי שתמצא לנכון. העותק שיישלח למנהל הסטודנטים יתויק בתיק האישי של הנילון.

ב.       הוועדה רשאית להרשיע את הנילון בעבירה שונה מזו שהואשם בה, אם אשמתו בה מתגלה מן העובדות שהובאו, והייתה לנילון הזדמנות סבירה להתגונן מפניה.

ג.        החלטות הוועדה ייכנסו לתוקפן ביום קבלתן, אלא אם תחליט הוועדה על מועד מאוחר יותר.

ד.       הוועדה רשאית להחליט על פרסום מסקנותיה וכל החלטה שתינתן על ידה. החליטה לפרסם, תחליט גם אם ההחלטות תפורסמנה בציון או ללא ציון שם הסטודנט הנילון. החליטה לפרסם, תדאג לכך שההחלטות תפורסמנה בדרכים המקובלות במכללה.

ה.      הוועדה תשאף לקבל את החלטותיה פה אחד. יחד עם זאת, תתקבלנה ההחלטות בהצבעת רוב רגילה. כאשר יהיה מצב של שוויון בין חברי הוועדה, תתקבל ההחלטה בה מצדד היו"ר. במקרה של דיון בנוכחות שני חברים בלבד, לא תתקבל כל החלטה במקרה של שוויון והעניין יעבור לדיון של הרכב רחב יותר.

 

עיכוב ביצוע החלטות הוועדה

41.          על פי בקשת הנילון, רשאית הוועדה לעכב את ביצוע החלטותיה עד למועד החלטת ערכאת הערעור על החלטת הוועדה. החליטה הוועדה לא לעכב את הביצוע, רשאי הסטודנט לפנות לוועדה ולבקש ערעור על עיכוב הביצוע לתקופה שתיקבע.

 

סימן ה': החלטות ביניים

אמצעי ביניים

42.          לאחר הגשת התלונה, יהיה היו”ר רשאי לנקוט אמצעים דחופים, לרבות הגבלת כניסתו של הנילון למקומות מסוימים בשטח המכללה (או למכללה כולה) או שימוש בציוד המכללה כדי למנוע היזק או פגיעה; או עיכוב מתן ציון, גיליון ציונים או אישור לימודים - כדי למנוע סיכול של הליכי משמעת. החלטה זו תינתן בהסכמת אחד מבעלי התפקידים המפורטים בנספח. בהעדרו של היו"ר יועברו סמכויות אלה לאחד מחברי פורום השלושה.

א.       עותקים מהחלטת היו”ר יישלחו מיד, לנילון, למתלונן, לדיקן ולראש החוג בו לומד הנילון, למנהל הסטודנטים ולכל מי שימצא היו"ר לנכון ליידעו.

ב.       הנילון רשאי להגיש בקשה בכתב לדיון בהחלטת היו"ר. לצורך זה תתכנס הוועדה ותשמע את הנילון. הוועדה תקבע את דרכי הדיון בעניין ותחליט אם לאחד את הדיון בהחלטת הביניים עם הדיון בתלונה כולה.

ג.        נילון שהוחל בהליך משמעתי נגדו בגין עבירה על פי סעיף 10ד או 10ה לתקנון, בחינתו או עבודתו, שלגביה, לפי התלונה, נעברה העבירה, תעוכב בידי מזכירות החוג בה לומד הנילון, והנילון לא יקבל עבורה כל ציון; כמו כן תעכב המזכירות כל אישור אשר יתבקש על ידי הנילון במסגרת לימודיו במכללה.

ד.       נילון שהוחל בהליך משמעתי נגדו בגין עבירה על פי סעיף 10ח או 10ט או 10יא לתקנון - והמעשה המיוחס לו הינו גניבת חומר כלשהו מספריית המכללה, לרבות ניסיון של גניבה כאמור - תבוטל לאלתר זכותו לשאול ספרים בספריות המכללה.

ה.      ההגבלות המתוארות בסעיפי משנה ג ו-ד תעמודנה בעינן עד תום ההליכים המשמעתיים נגד הנילון, זולת אם נתנה ועדת המשמעת, לפי בקשת הנילון, החלטה אחרת. ועדת המשמעת תהא מוסמכת לבטל או לשנות הגבלות אלה בכל עת, ולאחר שמיעת דברי הנילון.

 

 

 

סמכויות ועדת המשמעת

43.           

א.       "החלטת ביניים" משמעה: כל החלטה שתינתן על ידי ועדת המשמעת בנוגע לדיון משמעתי לפני מתן החלטה סופית.

ב.       ועדת המשמעת רשאית לאחר קבלת התלונה, ולאחר שנתנה לנילון הזדמנות להשמיע טענותיו, ליתן החלטת ביניים ולהורות בדבר הפסקת לימודיו של הנילון, הטלת איסור על הנילון לגשת לבחינה, דחיית בדיקתה של בחינה או עבודה של הנילון, איסור להשתמש במתקני המכללה (למעט הוצאת סטודנט מהמעונות), חסימת גישה למערכות המידע של המכללה וכן כל החלטה אחרת שתהא נחוצה, לפי שיקול דעתה של הוועדה, להשגת מטרותיו של ההליך המשמעתי או למניעת המשך המעשים שבגינם הוגשה התלונה.

ג.        נתנה הוועדה החלטת ביניים בהיעדר הנילון, רשאי הנילון לבקש דיון חוזר בהחלטת הביניים בנוכחותו.

ד.       החלטת הביניים של הוועדה תעמוד בתוקפה עד מתן החלטה סופית בתלונה, או עד מועד מוקדם יותר, כפי שייקבע.

ה.      העתקים מהחלטת הביניים יישלחו לנילון ולראש החוג בו לומד הנילון, לדיקן ולכל נושא תפקיד הנוגע בדבר, וכן לכל מי שתמצא הוועדה לנכון.

ו.         ועדת המשמעת מוסמכת בכל עת לבטל או לשנות כל החלטת ביניים שקבלה.

 

ביטול החלטות

44.           

א.       הנילון רשאי לבקש דיון בפני הוועדה על כל החלטת ביניים שהתקבלה ללא נוכחותו.

ב.        הנילון יגיש ליו"ר בקשה מנומקת בכתב. היו"ר יעבירה באופן מידי להרכב ועדת המשמעת שידון בנושא.

ג.        על פי בקשת הנילון רשאית ועדת המשמעת לבטל החלטת ביניים שניתנה על ידי היו”ר.  הדיון יוכל להתבצע בדואר אלקטרוני, אך אם בקש זאת הנילון באופן מפורש, תתכנס הוועדה ותשמע אותו.

ד.       הגשת ערעור אינה דוחה את תחילת תוקפה של ההחלטה, אלא אם כן ייקבע אחרת בהחלטה מפורשת של ועדת המשמעת.

 

קיצור מנהלי של עונש

45.          סטודנט שנענש בעיכוב קבלת תואר (לפי סעיף 11ז') יוכל להגיש בקשה מנהלית ליו"ר וועדת המשמעת להתאמת תקופת העיכוב למועדים בהם מתקיימות בחינות הסמכה חיצוניות או במקרה של צורך מיוחד לאור שינוי בנסיבות. הבקשה תוגש בסמוך למועד תחילת העיכוב ותלווה במסמך בו יפורטו תאריכי הבחינות או הנסיבות המיוחדות לפי העניין, והיא לא תעסוק בעצם ההרשעה ונסיבותיה. בכול מקרה, קיצור תקופת דחיית התואר יוגבל לכול היותר לשליש מהתקופה שנקבעה בהרשעה. הבקשה תידון על-ידי היו"ר תוך התייעצות עם יו"ר ועדת הערר. ההחלטה של היו"ר תהיה סופית ולא תהיה נתונה לערעור.

 

סימן ו': ערעור

הזכות לערעור

46.          לאחר כל החלטה סופית של הוועדה רשאי הנילון להגיש ערעור בעניין. הדיון יתבצע בפני הרכב של ועדת הערר בן ארבעה חברים הכולל את נציג הסטודנטים. החלטות ביניים של ועדת הערר לא תהיינה ניתנות לערעור. קביעתה של ועדת הערר היא סופית.

47.          הנשיא רשאי להורות ליו”ר ועדת הערר לקיים דיון נוסף בפני ועדת הערר ובנוכחות הדיקן (או מי מטעמו של הדיקן).

 

מועד הגשת הבקשה

48.          בקשה לערעור תוגש ליו"ר לא יאוחר מ-20 יום מיום מסירת ההחלטה הכתובה של הוועדה לנילון.

 

הודעה מנומקת

49.          הבקשה  לערעור תוגש בהודעה מנומקת בכתב.

 

טענות בכתב

50.          יו”ר ועדת הערר יקבע מועד לדיון בערעור, אולם אם הנילון לא ביקש שמיעה בעל פה, רשאי היו"ר להורות על קיום הדיון על סמך טענות בכתב בלבד. במקרה זה רשאית ועדת הערר לקיים את הדיון בדואר אלקטרוני, ללא התכנסות.

 

 סדרי הדיון

51.          ההוראות המתייחסות לסדרי הדיון בפני ועדת המשמעת כולל ההוראות בדבר החלטות הוועדה, יחולו בשינויים המחויבים על פי העניין גם על ועדת הערר.

 

היקף הדיון בערר

52.          הערר יצטמצם לבדיקת הממצאים והמסקנות של ועדת המשמעת, ולא יורשה לנילון להציג ראיות, אלא אם נתגלו ראיות חדשות שבעת הדיון בפני ועדת המשמעת לא היו ידועות לנילון, או ראתה ועדת הערר שקיימות נסיבות מיוחדות המחייבות מטעמי צדק להתיר הצגתן. החלטת הוועדה יכולה לשנות את עצם ההרשעה או הזיכוי של הנילון, וכן את הסעיף בתקנון שבגינו התקבלו החלטות בדיון קודם. כמו כן יכולה הוועדה להקל, להמיר או אף להחמיר בענישה שנקבעה, וזאת בתנאי שהייתה לנילון הזדמנות סבירה להתגונן.

הוועדה רשאית לזמן את המערער לדיון ולתת לו הזדמנות להתגונן ולהציג את טיעוניו. אם המערער ייבחר שלא לעשות זאת, יהיה בכך משום ויתור על זכות ההתגוננות, והדבר אף עשוי להביא להחמרה בהרשעה או ברמת הענישה.

 

החלטה סופית

53.          סמוך ככל האפשר לאחר קיום הדיון תיתן ועדת הערר את החלטתה הסופית המנומקת.

 

 

סימן ז': חנינה

54.          הנשיא מוסמך לחון סטודנט שנמצא אשם בעבירת משמעת אשר עליה נדון להרחקה מהמכללה לתקופה של שנה ויותר.

55.          לא תוגש בקשה לחנינה על ידי הנילון, אלא כעבור שנה מיום תחילת הפעלת העונש, ולאחר סיום הליכי הערר, אם הוגש.

56.          הדיקן רשאי להגיש בקשת חנינה בשם הנילון עוד לפני תום שנה מיום תחילת הפעלת העונש, ובתנאי שהתגלו עובדות חדשות שהובאו לידיעת הדיקן המצדיקות הליך זה.

57.          הנשיא יחליט בבקשת החנינה לאחר שעיין בכל החומר שבתיק ולאחר שקיים התייעצות עם יו"ר הרכב ועדת המשמעת שדן בתלונה, עם יו"ר ועדת הערר שדן בתלונה (אם התקיים ערעור) ועם ראש החוג של הנילון.

58.          החליט הנשיא להפעיל את סמכות החנינה בכפוף לאמור לעיל, רשאי הוא להפחית את העונש, להמירו בעונש אחר, וכן להורות על מחיקת רישום ההרשעה.

 

סימן ח': הוראות כלליות

59.          הנשיא יהא רשאי, מטעמים מיוחדים שיירשמו, להאריך כל מועד הקבוע בתקנון זה. לעניין ספירת הימים לא יובאו בחשבון ימי ששי ושבת, ימי חופשה או השבתה של המכללה. אם חרגה הוועדה מלוחות הזמנים המופיעים בתקנון זה, יימסר דיווח על כך לראש המנהל האקדמי, והוא יחליט על המשך הדיון או הפסקתו, באישור הנשיא.

60.          דיונים שאין בהם עדים או נוכחים פרט לחברי הוועדה, מותר שיתקיימו בדואר אלקטרוני, לפי החלטת היו"ר.

61.           לצורך העברת הודעות לנילון, תחשב הכתובת האלקטרונית המוזנת במערכות המחשוב של המכללה כמחייבת ואמינה ומועד המשלוח לכתובת זו ייחשב כתאריך בו נמסרה הודעה לנילון.

62.          ככלל, דיוני ועדת המשמעת יתקיימו בהרכב ובו 3 חברים ודיוני ועדת הערר בהרכב ובו 4 חברים (שאחד מהם הוא נציג הסטודנטים). בכל מקרה מותר שדיון יתקיים גם בצורה מקוונת, לפי שיקול דעתו הבלעדי של יו"ר הדיון.

חובת הופעה להעיד

63.          כל מורה, עובד וסטודנט חייב להיענות להזמנה להופיע כעד בדיונים בפני רשות המשמעת של המכללה, ולהעיד אמת. אי מילוי הוראה זו מהווה עבירת משמעת.

 

ביצוע החלטות ועדת המשמעת

64.           

א.              כל רשויות המכללה, מוריה ועובדיה חייבים לבצע ככתבם וכרוחם את החלטות ועדת המשמעת ולסייע להגשמה מלאה של ההחלטות.

ראש מנהל הסטודנטים ממונה על ביצוע החלטות ועדת המשמעת ועל הבטחת אכיפתן המלאה. מרכז הוועדה יעקוב אחר הבצוע וידווח מעת לעת על ממצאיו ליו"ר.

ב.              הכשלה במתכוון במישרין או בעקיפין של אכיפת החלטה של רשות המשמעת היא עבירת משמעת.

 

תחילת תוקף

65.          תקנון זה ייכנס לתוקפו ביום  26.2.2024 ומאותו יום יפקע תוקפו של התקנון הקודם.

 

 

נספח:

נושאי תפקידים לעניין סעיף 42:

        ·  נשיא המכללה.

        · סגן הנשיא

        ·  דיקן הסטודנטים.

        ·  ראש המנהל האקדמי.

        · מנכ"ל.