רישום עוזרי מחקר
בקשה להעסקת עובדי מחקר (עוזרי מחקר, מעבדי נתונים סטטיסטיקאים וכדומה), עוברת תהליך מסודר מול רשות המחקר ופיתוח ו/או דרך וועדת השתלמויות.
הבקשה אמורה לכלול דוח תקציב עם העלויות הרלוונטיות למחקר לרבות עוזרי מחקר ושעות נדרשות.
בקשה זאת מקבלת אישור עקרוני מכלל הגורמים בתהליך.
הנחיות מפורטות אודות התהליך יעלו בקרוב
יום מחקר במכללה
מזה כמה שנים אנו מקיימים במכללה יום מחקר במכללה. במפגש זה מציגים מגוון מרצים מהחוגים השונים את פרי מחקריהם העדכניים.
אפשר להירשם למפגש, אם כמציג ואם כמאזין בלבד
הודעה מוקדמת בדבר תאריך המפגש תשלח לכל חברי וחברות הסגל.
קידום מחקר בין חוגי (בשיתוף גב' יעל קפלין - ממונה על פרויקט תקווה ישראלית)
המכללה חרתה על דגלה לקדם את המצוינות האקדמית. במסגרת זו, המכללה שואפת לקדם הן את ההוראה והן את המחקר.
אנו מעוניינים לאפשר לחוקרים במכללה להיחשף לתחומים חדשים מחוץ לדיסציפלינות של התמחותם. הצגת התחומים השונים הנלמדים במכללה, תאפשר לסגל האקדמי להיפתח לתחומים חדשים: יתכן ויוכלו לבנות שיתופי פעולה עם חוקרים מדיסציפלינות שטרם עבדו איתן וכך להרחיב את תחומי המחקר לתחומים שטרם נחקרו עד כה.
לצורך קידום מיזם זה, יאורגנו מספר מפגשים במהלך שנת הלימודים. בכל מפגש יוזמן חוג אחד להציג במשך כ-45 דקות את הדיסצפילינות העיקריות הנלמדות בחוג. לאחר מכן, המשתתפים והמציגים יחולקו לחדרים על מנת ללמוד יותר לעומק תחום שמעניין אותם ולחפש חוקרים שאיתם ניתן לבנות שיתופי פעולה.
המפגשים יתקיימו בשעות הערב בזום, במטרה לאפשר לסגל האקדמי להשתתף בהם.
ייזמות, מסחור, זכויות יוצרים וקניין רוחני
המכללה מעודדת חברי סגל, בוגרים ואף סטודנטים לבחון את אפשרות הוצאת פרי מחקריהם מהכוח אל הפועל. זה כולל שיתופי פעולה עם גורמי חוץ רפואיים, מדעיים, תעשייתיים ומסחריים. מורכבות מסחור זו משתנה בהתאם לרמת והיקף הפיתוח, לשלבי ההתקדמות ולציפיות המסחור.
הבלנדר, מרכז החדשנות והיזמות של המכללה האקדמית הדסה אמון על תהליך היזמות, במסגרת הרצאות, סדנאות, גישה למתקנים ומעבדות המכללה, תוכניות טרום-מאיץ ומאיצים, ועוד.
ניתן לעקוב אחר פעילות הבלנדר בפייסבוק ובלינקדאין וכן באתר כאן.
מרכיב חשוב בתהליך שחרור המצאות ומחקרים שנעשו עם המכללה ובמסגרתה הוא עניין זכויות היוצרים והקניין הרוחני. גם בנושא זה ניתן וכדאי להתייעץ עם מרכז היזמות
בנוסף, ראו להלן את תקנון הקניין הרוחני של המכללה.
סטודנטים המפתחים מוצר או תהליך במסגרת פרויקטים בחוגים, כולל פרויקט גמר, רשאים להגיש בקשה לשחרור זכויות היוצרים של עבודתם. במקרה זה יפנה הסטודנט או המרצה המלווה לפורום המחקר אשר ידון בכל בקשה לגופה .
אתר המחקר של המכללות
לאחרונה הוקם אתר המרכז את כלל החוקרים והחוקרות במכללות בארץ. להלן הקישור: https://ric.org.il/
באתר רשומים עד כה חוקרים מכ- 30 מכללות.
המכללה האקדמית הדסה מיוצגת באופן נכבד מאוד עם מעל 70 חוקרים וחוקרות.
מי שטרם נרשמו , יכולים לעשות זאת כאן: https://ric.org.il/wp-admin/post-new.php?post_type=researcher
ועדת האתיקה למחקרים (לא רפואיים) בבי אדם
מטרת הפעילות של ועדת האתיקה למחקרים בהם מעורבים בני אדם היא להעריך את הצעות המחקר המוגשות אליהן לגבי מידת עמידתן באמות מידה אתיות וחוקיות של עריכת מחקרים כפי שנדרש ע"י הרשויות המוסמכות ו/או הגופים המממנים את מענקי המחקר במכללה האקדמית הדסה ומחוצה לה וכנדרש בעולם המדעי.
חברי הועדה:
פרופ' אבי בסר, יו"ר הועדה
וחברות הוועדה:
ד"ר כהתיה אדלמן, ד"ר רחל פרנקל, ד"ר ליאת גנץ, ד"ר עינת שנאור וד"ר רביד דורון
וועדת הלסינקי
קישור לאתר אודות ועדת הלסינקי
בישראל, הסדרת נושא הניסויים הקליניים כפוף לאישור משרד הבריאות שמחייב כל מרכז רפואי המנהל מחקרים קליניים, להקים וועדה פנימית שתפקידה לבחון את ההיבטים האתיים של כל הצעת מחקר המוגשת לביצוע. הוועדה מורכבת מאנשי ציבור ורופאים בכירים והחלטותיה נשענות על “הצהרת הלסינקי” שהיא מסמך בינלאומי המאגד את העקרונות האתיים בביצוע מחקרים רפואיים בבני אדם.
הצהרת הלסינקי קיבלה את שמה בעקבות ההתכנסות של ההסתדרות הרפואית העולמית בהלסינקי בשנת 1964 אז נוסחה ההצהרה שעומדת כנר לרגלם של מערכות בריאות בכל העולם המערבי.
בכל מרכז רפואי בישראל מוקמת “וועדת הלסינקי” הבוחנת כל ניסוי רפואי בבני-אדם שמבקשים חוקרים לבצע, ומחליטה האם לאשר את קיום המחקר או לדחותו. האחריות של הוועדה אינה מורידה מאחריותו של הרופא המנהל את המחקר המחוייב גם הוא לאותם קודים אתיים רפואיים בינלאומיים.