כנס פתיחה של פרויקט ASSET באירלנד

27/02/2018 | ד"ר ליאור נעמתי שניידר

המכללה האקדמית הדסה שותפה בפרויקט בינלאומי מטעם האיחוד האירופי +Erasmus, בנושא הערכת סביבות למידה חדשניות בהשכלה הגבוהה. התכנית עוסקת בהגברת שיתוף הפעולה בין האיחוד האירופי והמדינות השותפות וקידום הטמעה וולונטרית של התפתחויות באיחוד האירופי בתחום ההשכלה הגבוהה במדינות השותפות. פרויקט זה, שיארך כשלוש שנים ותוקצב בכמליון יורו, הוא פרויקט משותף הכולל 14 מוסדות משש מדינות.

מטרת הפרויקט היא לסייע בפיתוח כלי הערכה המפרטים בדרך בהירה את הקריטריונים להערכת תהליכים ותוצרים של פעילות לימודית המבקשת לפתח בלומד יכולות קוגניטיבית, תוך-אישיות ובין-אישיות הנחוצות לו בעידן הנוכחי.

בפרויקט ASSET משולבים חוקרים ממספר חוגים ומחלקות במכללה ובמסגרתו יעשה פיתוח אסטרטגי ואקדמי אשר מחייב פיתוח מתודולוגיות חדשות לגמרי, פדגוגיות, מפת דרכים וחזון חדש כחלק מתפיסת הוראה והערכת סביבת למידה חדשניות בהשכלה הגבוהה.

לאחרונה, נציגי המכללה בפרויקט השתתפו בכנס פתיחה של פרויקט ASSET ב- UCC University College Of Cork בקורק, אירלנד. בכנס השתתפו נציגי המכללות והאוניברסיטאות הלוקחות חלק בפרויקט זה מגאורגיה, ישראל, גרמניה, אוסטריה, אירלנד ואסטוניה.

נציגי המכללה האקדמית הדסה הסבירו על פעילות המכללה בתחום, תוך בניית תוכניות עבודה משותפות עם שאר השותפים לפרויקט. כלים ותכניות אלו ייושמו במכללה במסגרת הפרויקט ואף בפרויקטים וקורסים נוספים.

לקריאה נוספת על פרויקט ASSET והמכללה

בתמונות - הסגל האקדמי של המכללה במהלך ימי הכנס.