סגל החוג בעיצוב תעשייתי מכליל

  •  
    לירן אלבז בלוך

    לירן אלבז בלוך
    (B.DES)

    ראשת החוג

    לירן אלבז היא ראשת התכנית לתואר ראשון בעיצוב תעשייתי מכליל, החוג ע"ש דן לעיצוב יצירתי למין האנושי. לירן, מעצבת תעשייתית פעילה, בעלים של סטודיו 'Alba' לעיצוב תעשייתי. 

    לירן מעצבת ומפתחת מוצרים עבור חברות בינלאומיות, במהלך השנים זכתה בפרסים רבים בניהם פרס ה- Red dot ורשומים על שמה מספר פטנטים. כמו כן, לאורך השנים הציגה בתערוכות בארץ ובחו"ל.

    במסגרת עבודתה במכללה האקדמית הדסה ירושלים, לירן מרצה בכירה ומנחה בפרויקטי הגמר. בנוסף, קידמה את תחום עיצוב מוצרי טקסטיל ואף הביאה להקמתה של סדנת טקסטיל יחד עם ייסוד קורס וסדנאות בתחום.

  •  
    שרה לוי

    שרה לוי

    רכזת החוג

  •  
    יעלה אגמון כהן

    יעלה אגמון כהן

    רכזת מקצועית

  •  
    דינה שחר

    פרופ' דינה שחר
    (MA (RCA))

    מרצה בכירה
    פרופ' חבר

    דינה שחר MA RCA

    בעלת תואר שני בעיצוב תעשייתי (בהצטיינות יתרה) מה-Royal College of Art בלונדון. 

    מלמדת בחוג לעיצוב תעשייתי מכליל - החוג ע"ש דן לעיצוב יצירתי למין האנושי במכללה האקדמית הדסה מאז הקמתו ובין השנים 2010 – 2018 כיהנה כראש החוג.

    עבודתה האקדמית והפדגוגית מתמקדת בפיתוח והטמעת מתודות של עיצוב מכליל וחברתי, תחומים אודותיהם היא כותבת ומרצה בכנסים ובפורומים שונים בארץ ובעולם. יזמה וקידמה בחוג את התחום של Design for Healthcare ועיצוב עם קהילות ושירותים חברתיים. 

    במקביל עובדת על פרויקטים מוזמנים ויזומים עבור מרחבים ציבוריים. בכלל זה עבודה מול חברות מובילות באירופה המתמחות בתאורת וריהוט חוץ וכן פרויקטים ייעודיים (site-specific).

     

  •  
    יונתן ונטורה

    פרופ' יונתן ונטורה
    (Ph.D.)

    מרצה בכיר
    פרופ' חבר

    פרופ' יונתן ונטורה הוא אנתרופולוג עיצובי המתמחה בעיצוב חברתי ורפואי. ונטורה השלים את לימודי הדוקטורט באנתרופולוגיה יישומית של עיצוב בתכנית משותפת למחלקה לאנתרופולוגיה באוניברסיטה העברית ובמחלקה לעיצוב תעשייתי בבצלאל. הוא המשיך ללימודי בתר-דוקטורט בעיצוב חברתי במכון המחקר Helen Hamlyn ב-Royal College of Art בלונדון.

     כיום, ונטורה הוא פרופ' חבר בחוג לעיצוב תעשייתי מכליל במכללה האקדמית הדסה בירושלים, מכהן בעמית מחקר במכון Helen Hamlyn לעיצוב ומלמד בשנקר תכנית לתואר השני בעיצוב רב-תחומי וביחידה להיסטוריה ופילוסופיה של האמנות, העיצוב והטכנולוגיה. יונתן מתמחה באנתרופולוגיה יישומית ועיצובית, עיצוב חברתי ורפואי ובנקודות המפגש שבין פרקטיקה, תיאוריה והיסטוריה בעיצוב. פרסומיו האחרונים כוללים עשרות מאמרים ומספר ספרים וביניהם: 12 ערכים באנציקלופדיה לעיצוב של Bloomsbury; וספר שעתיד לצאת לאור בשנת 2022 בהוצאת Routledge ובוחן היבטים תיאורטיים של עולם העיצוב. 

  •  
    קני סגל

    פרופ' קני סגל
    (M.DES)

    פרופ' חבר
    מרצה בכיר

    פרופ' סגל הוא מרצה בכיר במחלקה לעיצוב תעשייתי מכליל במכללה האקדמית הדסה בירושלים ומרצה אורח במכון הלאומי לעיצוב Ahmdebad (NID) שבג'קראט, הודו. הוא הקים שתי מחלקות אקדמיות לעיצוב תעשייתי בישראל: במכללת שנקר (בית הספר להנדסה ולעיצוב) ובמכללה האקדמית הדסה, ולאחר מכן עמד בראשן. כיועץ אקדמי, כתב סגל את התוכנית האקדמית לתואר הראשון בעיצוב תעשייתי המופעלת במרכז האקדמי ויצ"ו חיפה. בנוסף, סיפק לאוניברסיטת Bilgi באיסטנבול (טורקיה) שירותי ייעוץ אקדמי בכל הכרוך בבקרת איכות, שיפור תוכניות ומדיניות קבלת תלמידים. במהלך שנות הוראתו יצר פרופ' סגל קורסים ותוכניות הוראה בנושאים כגון: עץ כחומר תרבותי, עיצוב וחברות קורסות ועוד.

    ספרו החדש של סגל, שנכתב במשותף עם ד"ר יונתן ונטורה, אף הוא מרצה בחוג לעיצוב תעשייתי מכליל במכללה שכותרתו "מ-לוסי לחברתינו: פרספקטיבות חדשות בנוגע לעיצוב" עתיד לצאת לאור בשנת 2016.

    סגל הוא שותף ומנכ"ל מייסד של PublicZone Transportation LTD, המציעה מוצרים, תוכניות ופתרונות עיצוב. מיזמי התחבורה הציבורית בהם לקחה חלק PublicZone משפיעים על חיי היומיום של מאות אלפי נוסעים מדי יום המשתמשים בפרויקטים כגון הרכבת הקלה בירושלים[2] ומערכת האוטובוסים בעיר[3], כמו גם שירותי ה'מטרונית' בחיפה. בחברה פיתחו גם מערכות מודולריות למערכות תחבורה נוספות אחרות ברחבי הארץ וכן ריהוט ייעודי למרכזי תחבורה ונמלי תעופה.

    PublicZone, בראשותו של סגל, הייתה מעורבת גם בפיתוח תוכניות עיצוב ופתרונות ארכיטקטורת מידע לפרויקטים גדולים אחרים בתחום התחבורה, בהם: הקו האדום של מערכת האוטובוסים בתל אביב, הנתיב המהיר של נת"ע והרכבת הקלה במטרופולין תל אביב. החברה עסקה גם בתכנון אזורי מחסה למערכות היסעים בחיפה וברכבת ישראל.

    בתחילת שנות האלפיים כיהן פרופ' סגל בוועדת ההיגוי לתכנון במשרד התעשייה והמסחר, ובשנת 2005 כתב ופיתח תוכנית לאומית של מדיניות תכנון למגזר העיצוב בישראל, לבקשתו של מנכ"ל המשרד באותה תקופה, מר רענן דינור.

    בשנת 2005 ייסד עם המעצב דוד גרוסמן את קהילת המעצבים הישראלית, ארגון מקצועי בו ראשי הארגון נבחרים על ידי החברים בו. בשנים 2005–2007 כיהן כסגן נשיא ויו"ר של סניף המעצבים התעשייתיים.

    על מנת להגביר את המודעות לעיצוב ולהביא לשיפור בתנאים בהם פועלים היוצרים, ייסד עם אוצר תחום העיצוב במוזיאון ישראל - אלכס וורד - את פורום העיצוב בירושלים, המשמש כפלטפורמה בינלאומית ליצירת שיח בנושאי עיצוב. הפורום אירח ועידות בינלאומיות גדולות בהן לקחו חלק מרצים בעלי שם. בשנת 2008 ייסד פרופ' סגל את מרכז העיצוב בירושלים, ושימש כמנכ"ל עד לשנת 2010. במרכז פותחו תוכניות שנועדו לסייע לבוגרי המחלקות לעיצוב המבקשים להתמחות ולעסוק בתחום, וכן תוכניות שמטרתן יצירת אפשרויות לפיתוח עסקים ברי קיימא בתחום העיצוב בירושלים.

    וועדות שיפוט

    סגל כיהן כחבר בוועדות שיפוט בתחום העיצוב, ביניהן: הוועדה להענקת הפרס לאמנות ולעיצוב הפועלת מטעם משרד החינוך; הוועדה השופטת בתחרות עיצוב רהיטים, וועדת התחרות לעיצוב חלל ציבורי במרכז ירושלים וועדת הפרס לתחרות העיצוב התעשייתי של השנה (NID) בהודו.

    כיום הוא חבר פאנל בוועדה מטעם משרד התעשייה ומסחר המעניקה מלגות עבור פרויקטים בתחום העיצוב, ובוועדת פרס 'אות העיצוב' המוענק כאות הערכה על מצוינות בעיצוב.

    תערוכות

    אוצרות:

    - Thinology – תערוכתו של רונן קדושין, שהוצגה בגלריית פריסקופ בתל אביב

    - Pgam – שעסקה במחשבת ישראל בתהליך העיצוב, והוצגה במכללת הדסה

    עיצוב:

    - תערוכת דוד המלך על ידי Scwebel במוזיאון שב-Yeshiva University בצ'לסי, ניו יורק

    - תערוכת שוובל, שהוצגה בבית האדום בירושלים בו הפך היקב הישן לגלריה, כך שהעלאת התערוכה הייתה כרוכה בעיצוב פנים, עיצוב גרפי ואוצרות

    פרויקטים מיוחדים

    סגל יזם ופיתח את הרעיון, החזון והמשימה של שבוע העיצוב בירושלים ומרכז העיצוב בעיר, כמו גם תוכניות לתמיכה במעצבים צעירים המעוניינים להתמחות במקצוע, זאת על ידי מתן תמריצים שיאפשרו הקמת עסקים חדשים בתחום.

    הצטיינות ופרסים

    1997 – זוכה הפרס הראשון בתחרות הארצית של מעצבי הרהיטים בישראל – עבור עיצוב רהיטים באמצעות לייזר.

    1998 – זוכה המלגה על שם פולנסקי ללומדים לקראת תואר שני – עבור Mopod, סטנדר נייד המיועד לשימוש על ידי ילדים בעלי נכויות.

    2006 – העפיל לשלב הגמר בתחרות של קרן עדי – עבור חיים מודחים, עיצוב כיסא בהשראת טקסט שנכתב על ידי גרשום שלום.

  •  
    אבי כהן

    אבי כהן
    (B.DES)

    מורה

    בוגר החוג לעיצוב תעשייתי – מכללה אקדמית הדסה ירושלים משנת 2000,
    בעל תואר ראשון בהנדסה מכנית - ממכללת אפקה תל אביב משנת 2018.

    שותף בסטודיו design44. בעל ניסיון בעיצוב, פיתוח ותכנון מוצרים בתחומים מגוונים עם דגש על מוצרי פלסטיקה בשילוב תכנון מכני.
    מלמד בשנה א' סולידוורקס (תכנון באמצעות מחשב)  וסטודיו בחירה בפלסטיקה לשנים ג' ו ד'.
    מרצה בחוג משנת 2003.

     

     

  •  
    אבי  פייביש

    אבי פייביש
    (B.DES)

    מרצה

    בוגר תואר ראשון בהצטיינות של החוג לעיצוב תעשייתי מכללה אקדמית הדסה 2011.

    לאחר סיום הלימודים התמחה במספר תחומים - פלסטיקה, זיוודים אלקטרונים, טקסטיל, ריהוט אורבני, צבאי ומכשור רפואי.
    עבד בחברת Stanley Black & Decker ורשם לזכותו מספר רב של פטנטים, בשנת 2016 זכה בפרס ה- reddot award.

    כיום אבי בעל סטודיו עצמאי (AF) לתיכנון ועיצוב מוצרים, משמש כיועץ מתאם משרד הכלכלה (מעוף)
    שותף וארט דיירקטור של מותג E-commerce בתחום הספורט. 

    אבי מלמד בחוג משנת 2018 קורס מבנה וחומר ומבוא לטכנולוגיה, וקורס מתודלוגיה ביחד עם פרופ' קני סגל.

     

  •  
    אברהם שלום

    אברהם שלום

    מנהל סדנא בחוג לעיצוב תעשייתי
    מרצה

  •  
    אורני בלוך

    אורני בלוך
    (B.DES)

    מתרגלת
    מורה

    בוגרת בהצטיינות של החוג לעיצוב תעשייתי מכליל משנת 2013. 

    בפרויקט הגמר שלה חקרה את השילוב של "קודש" ו"שטח" בעיצוב סדרה של כלי קודש לשבת בתנאים של שטח. הפרויקט פורסם במגזין עיצוב של מעריב ובחדשות וואלה.

    לה ולבן זוגה (בוגר החוג לתקשורת צילומית במכללה) סטודיו משותף של אמנות מודפסת על עץ.

    משתתפת בהרכב "פעימת מרים" בהנחיית זהר פרסקו, הרכב נשי ייחודי שלומד את עומק הפעמה.

    בקורס עץ ותרבויות פיתחה סדרה של מזוזות מנגנות בהשראת כלי נגינה אפריקאים שזכו להערכה רבה. יוצרת בבד ומספרת נשים בגישה ייחודית טבעית. בוגרת קורס עיצוב שיער של ויצו חיפה.

     

    במסגרת לימודי המאסטר שלה לתואר שני בעיצוב תעשייתי בטכניון חוקרת את החיבור בין האדם לטבע וכיצד ניתן באמצעות עיצוב לחזק אותו.