תקנון החוג בכלכלה וחשבונאות

המכללה האקדמית הדסה ירושלים

2024–2025 שנה"ל תשפ"ה

החוג לכלכלה וחשבונאות

 

ראש החוג: פרופ' יורם עדן

 

ועדת ההוראה של החוג רשאית, לפי שיקול דעתה, לחרוג מן הכללים המופיעים להלן.

 

סטודנטים יקרים,

בפתיחת שנת הלימודים, ברצוני למסור לכם את איחולי סגל החוג לכלכלה וחשבונאות לשנת לימודים מאתגרת ופורייה. 

אנו סמוכים ובטוחים כי מסגרת הלימודים האיכותית של החוג לכלכלה וחשבונאות במכללה האקדמית הדסה, המשלבת לימודים אקדמיים ברמה גבוהה ביותר עם גישה מעשית יישומית, תוכיח את עצמה בהכשרתכם לקראת שוק העבודה.

הנהלת החוג עושה ותעשה כל שביכולתה לשמור על איכותה ורמתה של תוכנית הלימודים בחוג ולשפרה, וזאת כדי לשמר ולהגביר את יכולת התחרות של בוגרי החוג בשוק העבודה בארץ ובהשתלבות הבוגרים בלימודים לתארים מתקדמים.

בברכת הצלחה והנאה בלימודים,

פרופ' יורם עדן, ראש החוג לכלכלה וחשבונאות

 

 

כללי

1. תקנון החוג לכלכלה וחשבונאות משתלב עם תקנון המכללה האקדמית הדסה ובא להשלימו.

2. הנהלים המפורטים להלן עשויים להשתנות ולהתעדכן על פי החלטות המכללה ו/או החוג. יובהר בהקשר זה כי וועדת ההוראה של החוג רשאית, לפי שיקול דעתה, לחרוג מהנהלים להלן.

3. כל הנהלים כתובים בלשון זכר אך מתייחסים לזכר ולנקבה כאחד.

 

תוכניות לימודים

1.      הסבר כללי על תכנית הלימודים בכל מקצוע יימסר לסטודנטים על ידי המרצים בפתיחת השנה.

2.    פרשיות הלימוד (סילבוסים) תפורסמנה, לפני תחילת כל סמסטר, במערכת המידע האישי, ובהן יפורטו נושאי הקורס והדרישות האקדמיות.

3.      תכנית הלימודים מתפרסת של פני 3.5 שנים, וכוללת גם לימודים בסמסטר קיץ (בסוף שנה ב').

 

משקל הקורסים השונים בציון הסופי

1.      לכל קורס ניתן משקל אקדמי המתבטא בנקודות זכות. משקלו של קורס זהה לכל הסטודנטים הלומדים את הקורס בשנת לימודים מסוימת.

2.      משקלו של קורס עשוי להשתנות משנת לימודים אחת לרעותה. הקצאת נקודות זכות נעשית על ידי וועדת ההוראה של החוג.

3.      ככלל, מספר נקודות הזכות של קורס נקבע לפי היקף שעות ההרצאה והתרגול בקורס – שעת הרצאה שבועית סמסטריאלית מזכה בנקודת זכות אחת ושעת תרגול שבועית סמסטריאלית מזכה בחצי בנקודת זכות – אולם יש גם יוצאים מן הכלל.

 

הרשמה לקורסים

רישום לקורסים מתבצע על ידי הסטודנט באמצעות מערכת המידע האישי (אורביט LIVE) תחת הכותרת "יועץ וירטואלי". הנחיות לרישום ישלחו לסטודנטים לקראת מועד פתיחת ההרשמה. במקרים חריגים (מערכת חלקית, חזרה על קורסים ו/או חפיפה במועדי קורסים) על הסטודנט לפנות למזכירות החוג לשם רישום ידני.

 

הערכת הישגים

1.      כדי לשפר את רמת לימודיו של הסטודנט וכדי להעריכה מוטלות על הסטודנט מטלות שונות, ובכלל זה תרגילים, עבודות, פרויקטים, בחנים תקופתיים ובחינות מסכמות.

2.      המטלות האקדמיות הנדרשות בכל קורס יפורסמו בסילבוס הקורס שיחולק על ידי המורה בתחילת הקורס.

3.      סטודנט לא יורשה לגשת לבחינה מסכמת של קורס אם לא עמד בכל החובות שנקבעו כדרישות חובה לזכאות לבחינה המסכמת.

 

מעבר קורסים

ציון "עובר" בקורס לתואר בוגר הוא 60.

 

נהלי בחינות

1.      לכל קורס ייקבעו שני מועדי בחינות – מועד א' ומועד ב'.

סטודנט הנבחן בשני מועדים, הציון הסופי שיקבל בקורס יהיה הציון של המבחן האחרון בו נבחן.

2.      סטודנט רשאי לגשת רק לבחינת מועד א', רק לבחינת מועד ב', או לבחינות של שני המועדים (במטרה לשפר ציון).

3.      ככלל, סטודנט לא יורשה להיבחן ביותר משני מועדים של קורס מסוים.

4.      סטודנט שנעדר מבחינת מועד א' או מבחינת מועד ב' מסיבה מוצדקת ונכשל בבחינת המועד האחר, או שנעדר מבחינות שני המועדים מסיבות מוצדקות, זכאי להבחן במועד מיוחד אחד בלבד. למימוש זכאות זו, על הסטודנט לפנות בכתב אל וועדת ההוראה של החוג ולקבל את אישורה למועד המיוחד. סטודנט שנעדר מבחינת מועד א' או מבחינת מועד ב' ללא סיבה מוצדקת, אינו זכאי למועד מיוחד. המקרים שיחשבו כ"סיבות מוצדקת" הינם מצומצמים וכוללים: אשפוז, מילואים, תקופת אבל (שבעה) ולידה.

5.      בקשות למועדים מיוחדים יתקבלו עד שבועיים לאחר פרסום ציוני מועד ב, בצירוף הסבר ואישורים רלוונטיים.

6.      סטודנט שעבר את בחינת מועד א' או את בחינת מועד ב' ומעונין לשפר ציון, אינו זכאי למועד מיוחד.

7.      ערעורים -

א.      במידה וסטודנט מעונין לערער על ציון הבחינה, עליו למלא טופס ערעור עד שבוע מיום פרסום המחברת הסרוקה. המרצה רשאי לבדוק את כל הבחינה מחדש כאשר הציון בבדיקה החוזרת עשוי להיות גבוה או נמוך מהציון בבדיקה הראשונה.

ב.      ציון הערעור הינו סופי (עליו אין ערעור נוסף).

ג.       אין אפשרות לערער על ציון של בחינה בעל-פה או ציון סמינר / עבודת גמר.

ד.      על המרצה להגיב לערעור תוך 10 ימים.

 

חזרה על קורס

סטודנט שנכשל בקורס פעמיים - תידון הפסקת לימודיו בחוג בוועדת ההוראה של החוג.

 

התקדמות בלימודים

1.      בסוף כל שנת לימודים תיבדק התקדמותו בלימודים של כל סטודנט. הבדיקה תתייחס לממוצע השנתי המשוקלל בכל הקורסים אליהם הסטודנט היה רשום בשנת הלימודים הנדונה ולציונים בקורסי הליבה בכלכלה וחשבונאות.

2.      סטודנט לתואר בוגר אשר אחד מהממוצעים השנתיים שלו המוגדרים לעיל נמוך מ- 65 או שכמות הנקודות שצבר נמוכה מדי – מצבו האקדמי יידון בוועדת ההוראה של החוג.

3.      תוצאות הדיונים בוועדות ההוראה של החוג יכולות להיות אחת מן השתיים: הפסקת לימודים או המשך לימודים על פי תוכנית לימודים המוכתבת על-ידי הוועדה, והכל לפי שיקול דעתה של וועדת ההוראה. תוכנית מוכתבת יכולה לכלול גם חזרה על קורסים אותם הסטודנט עבר בשנת לימודים קודמת. תוכנית לימודים מוכתבת יכולה גם לכלול חזרה על כל תוכנית הלימודים אליה הסטודנט היה רשום בשנה הנידונה (כלומר, חזרה על שנת לימודים).

 

היעדרות ממושכת במהלך שנת הלימודים

1.      סטודנט אשר נאלץ להיעדר תקופה ממושכת מסיבה מוצדקת במהלך שנת הלימודים נדרש לתאם זאת מראש או בהזדמנות הראשונה האפשרית עם וועדת ההוראה על מנת לקבל התאמות בתוכנית לימודיו ובחובותיו בקורסים השונים.

2.      סיבות מוצדקות להיעדרות ממושכת כוללות: שירות מילואים ממושך במיוחד, מחלה ממושכת, או סיבות אישיות חריגות אחרות לפי שיקול דעתה של וועדת ההוראה של החוג.

 

סיום הלימודים וזכאות לתואר בוגר

סטודנט שעבר את כל הקורסים להם היה מחויב במסגרת תוכנית הלימודים שנקבעה על-ידי וועדת ההוראה של החוג, יהיה זכאי מבחינה אקדמית לקבלת התואר בוגר בכלכלה וחשבונאות.

 

נהלי משמעת

1.      אנו מצפים להתנהגות הולמת וליחס מכבד כלפי עובדי המכללה ומוריה.

2.      הפרת נהלי העבודה, המשמעת וההתנהגות במכללה עלולה לגרור בעקבותיה, על פי החלטת הנהלת החוג, פניה לוועדת המשמעת של בית הספר לחברה וקהילה או וועדת המשמעת של המכללה.

3.      יושרה מקצועית והתנהגות אתית, הינו חלק מהציפיות והדרישות מרואה חשבון. לפיכך, לא תהיה כל סובלנות לגבי מקרים של העתקה ו/או תרמית במטלות האקדמיות לרבות הבחינות. מקרים אלו יועברו לטיפול וועדות המשמעת, שבסמכותן להחליט אף על הפסקת לימודים ו/או עיכוב הזכאות לקבלת התואר.