מכינה ייעודית למדעי החברה, עיצוב וצילום

המסלול מתאים למעוניינים להתקבל לחוגים:

• ניהול (התמחות בניהול מערכות מידע, ניהול משאבי אנוש ומדעי הנתונים)
  • ניהול מערכות בריאות
  • פוליטיקה ותקשורת
  • כלכלה וחשבונאות
  • עיצוב תעשייתי מכליל
  • תקשורת צילומית
  • מדעי ההתנהגות
  • עבודה סוציאלית

מסלולים ייעודים מחליפי בגרות לקראת קבלה ללימודים לתואר.
המסלולים מיועדים לתלמידים אשר מעוניינים ללמוד באחד מחוגי הלימוד במכללה האקדמית הדסה והם אינם זכאים לתעודת בגרות או זכאים לתעודה שאינה מספקת לצורך הקבלה לחוג המבוקש על ידם.

במסגרת המכינה הקדם אקדמית הסטודנטים ילמדו את המקצועות הרלבנטיים לתואר בו הם מעוניינים, ולא ישלימו את תעודת הבגרות. תעודת המכינה הקדם אקדמית מחליפה את תעודת הבגרות בלבד לצורך קבלה לחוגים השונים במכללה האקדמית הדסה ואינה במקום התנאים הנוספים הנדרשים בכל חוג בנוסף לציוני בגרות.

מטרת הלימודים

הלימודים במסלול זה נועדו להקנות ללומדים ידע במתמטיקה באנגלית ובמקצועות מדעי החברה ברמה הנדרשת מסטודנט בחוגים הרלוונטיים במכללה במטרה לסייע להם להשתלב בקלות בלימודים האקדמיים. רמת הלימודים במסלול ותכני הלימוד מתמקדים במקצועות ובשיטות לימוד המתאימים ללימודים האקדמיים.
כמו כן, הלימודים במסלול מקנים לתלמידים מיומנויות נדרשות, כלי חשיבה מדעית וכישורי למידה אקדמיים.
תעודת המכינה הקדם אקדמית מחליפה את תעודת הבגרות בלבד לצורך קבלה לחוגים

נושאי לימוד עיקריים במסלול

• מתמטיקה
  • אנגלית
  • אוריינות אקדמית
  • קורסים בתחום מדעי החברה ברמה אקדמית

מסלול סמסטריאלי (סמסטר ב' של המכינה השנתית)

תאריכי המכינה הקדם אקדמית: אפריל עד אוגוסט בכל שנה*
משך המסלול: סמסטר אחד
המערכת במסלול זה אינה ניתנת לבחירה או ללימודים חלקיים. התלמידים מחויבים לכל מקצועות הלימוד במשך 4 ימים בשבוע, בין השעות 08:00-16:30 (שעת הסיום עשויה להשתנות לפי שיבוץ לרמת אנגלית).

יום חופשי במכינת מדעי החברה - יום ה'.

* תגבורים לפי צורך ינתנו ביום החופשי.

תאריך פתיחת המכינה הקדם אקדמית: 5/5/2024

תנאי קבלה

• בגרות מלאה
  • בחינת ת.י.ל בציון 450 לפחות
  • בחינת אמיר"ם  לסיווג רמת אנגלית
  • ראיון קבלה עם צוות המכינה הקדם אקדמית

יתקיים מבחן פנימי של הבנת הנקרא בעברית לצורך בדיקת מיומנויות שפה*

הסבר מפורט על מבחן אמיר"ם ות.י.ל

תעודת המכינה הקדם אקדמית מחליפה את תעודת הבגרות בלבד.
לצורך קבלה לחוג לתקשורת צילומית ולחוג לעיצוב תעשייתי מכליל במכללת הדסה, התלמידים נדרשים לעמוד בהצלחה במבחני הקבלה של החוגים לפני הרשמתם למכינה הקדם אקדמית!
הקבלה לחוג לניהול ולחוג לתקשורת ופוליטיקה מותנית בראיון קבלה אישי ועמידה בממוצע נדרש.

מסלול שנתי

משך המסלול: 2 סמסטרים (9 חודשים)
תאריך פתיחת המכינה הקדם אקדמית: 10/11/2024*
המערכת במסלול זה אינה ניתנת לבחירה או ללימודים חלקיים. התלמידים מחויבים לכל מקצועות הלימוד במשך 4 ימים בשבוע, בין השעות 08:00-16:30.

יום חופשי במכינת מדעי החברה - יום ה'.

* תגבורים לפי צורך ינתנו ביום החופשי.

• תנאי קבלה

7 יחידות בגרות לפחות
  • בחינת ת.י.ל בציון 400 לפחות
  • ראיון קבלה עם צוות המכינה הקדם אקדמית

יתקיים מבחן פנימי של הבנת הנקרא בעברית לצורך בדיקת מיומנויות שפה*

הסבר מפורט על מבחן אמיר"ם ות.י.ל

קדם מכינה לחסרי בגרות

לתלמידים חסרי בגרות או בעלי פחות מ-7 יחידות בגרות, שאינם עומדים בתנאי הקבלה של המכינה הייעודית, ישנה האפשרות להירשם למסגרת של קדם מכינה ייעודית שאורכה 3 חודשים, לצורך רכישת מיומנויות יסוד לקראת המשך הלימודים במכינה הייעודית.

פרטים נוספים על קדם מכינה לחסרי בגרות

* פתיחת המסלול מותנית במספר המשתתפים.