לימור חביב

לימור חביב | עיצוב תעשייתי מכליל, החוג ע"ש דן לעיצוב יצירתי למין האנושי, 2015

במהלך לימודיי בחוג לעיצוב תעשייתי מכליל נחשפתי לעולם הדפסת התלת ממד, נעזרתי בכך בפרויקטים רבים בלימודים והתאהבתי בתחום.

במהלך לימודיי בחוג לעיצוב תעשייתי מכליל נחשפתי לעולם הדפסת התלת ממד. עולם זה ריתק אותי ובמהלך הלימודים נעזרתי בהדפסת תלת ממד בפרויקטים רבים והתאהבתי בתחום. בשנה הרביעית ללימודיי, כאשר עבדתי כמפעילת חדר המחשבים בחוג, התעסקתי רבות עם התחום והדרכתי סטודנטים כיצד להשתמש בטכנולוגיה.

בתום הלימודים, הגעתי לסטודיו Synergy RM המתמחה בהדפסות תלת ממד (לאחר שבשנה רביעית עשיתי התמחות בסטודיו זה וגם הדפסתי את פרויקט הגמר שלי שם). מנהל הסטודיו הציע לי לפתח בחברה את תחום הדפסת התלת-ממד בעולם הרפואה, וכך התחילה הקריירה שלי.

לאחר כמה שבועות של מחקרים ופגישות עם רופאים ואנשים שונים בתחום, פגשתי את שלמה דדיה, סגן מנהל המחלקה לאורתופדיה אונקולוגית בבי"ח איכילוב. הוא התלהב מהרעיון, ונוצר שיתוף פעולה בין החברה לבית החולים. ביחד הקמנו את מעבדת התלת ממד לכירורגיה בבית החולים איכילוב הראשונה מסוגה בישראל ובין הראשונות בעולם.

במסגרת עבודתי אני עוזרת לכירורגים הטובים בארץ לתכנן ניתוחים מסובכים בצורה מדויקת יותר. העיקרון הוא שמנתח מגיע עם מקרה מורכב מבחינה ניתוחית, מספק לנו את צילומי ה-CT או MRI של המטופל, ובתוכנה ייעודית אנו ממירים את הצילום לקובץ תלת ממד. ברגע שהרופא רואה את האנטומיה בתלת ממד יותר קל לו לתכנן את הפרוצדורה הניתוחית. לאחר ישיבה עם הרופא, אנו מעצבים מודלים אנטומיים וכלי עזר ניתוחיים מותאמים אישית למטופל, כך שהכלים האלה עוזרים לו לדייק בניתוח (לדוגמה, שבלונה למסור). המודלים והכלים הניתוחיים מודפסים במדפסות תלת ממד מתקדמות מחומרים ביו-קומפטביליים.

עד היום השתתפתי בתכנון ועיצוב של יותר מ- 150 ניתוחים. כיום אני מנהלת תחום הדפסת תלת ממד רפואית בחברת STI Laser, חברה ישראלית לתכנון וייצור אביזרים רפואיים.