החוג להפרעות בתקשורת במכללת הדסה בשיתוף עם עמותת "שפת-הלב" קיימו ביום שני, הארבעה ביולי, יום עיון בנושא חיך ושפה שסועים. שפה שסועה היא מום מולד בו השפה בלתי שלמה (בצד אחד או בשני צדדים) עם מעורבות של האף במידה שונה מילד לילד. חיך שסוע אף הוא מום מולד בו החיך, שהינו למעשה "גג" הלוע ו"רצפת" האף, בלתי שלם. מעבר לפן האסתטי, מצב זה מפריע הן ליניקה ואכילה והן להיגוי תקין שכן הוא אינו מאפשר חסימה מלאה של מעבר אויר מחלל הפה לחלל האף, מה שגורם למצב של אי-ספיקת החיך. כמו כן, במצב זה עלולות להתפתח בעיות שמיעה עקב הצטברות נוזלים בחלל האוזן התיכונה. ילדים הנולדים עם שפה ו/או חיך שסועים, עוברים טיפולים ע"י אנשי מקצוע שונים: רופאי שיניים, אורתודונטים, מנתחי פה ולסת, מנתחים פלסטיים, מנתחי אף אוזן גרון, קלינאיות תקשורת ועוד.
ביום העיון, שהתקיים ביוזמתה של ד"ר רות ליט-אפורי והחל בברכתו של ראש החוג, פרופ' אבי בסר, השתתפו כ-70 קלינאיות תקשורת. בתחילת היום שמענו את סיפורה של אם לילדה עם חיך שסוע, שהיא אחת ממקימות ומהנשים הפעילות בעמותת "שפת-הלב", המסייעת להורים ולמשפחות של ילדים הנולדים עם מומים אלו.
ד"ר ביאדר, מומחה בכירורגיה פלסטית הרצה על ניתוחים לתיקון שפה וחיך שסועים – תוך שהדגים, באמצעות תמונות רבות, את מצבם של הילדים לפני ואחרי הניתוח.
ד"ר יניב אבנר- מומחה א.א.ג ילדים התייחס בהרצאתו לסיבות ולשאלות סביב הצטברות נוזלים באזניים בקרב תינוקות עם חיך שסוע.
ד"ר אריאלה נחמני, קלינאית תקשורת ומרצה בחוג להפרעות בתקשורת, סיפרה על תסמונות קרניופציאליות המערבות מצבים של חיך שסוע ודיברה על הסיבות לי אי ספיקה חיכית לועית.
יום העיון, שזכה להדים חיוביים מאד מקרב הקלינאיות שהשתתפו בו, התקיים במטרה להגביר את מודעותן והיכרותן של קלינאיות תקשורת עם המומים הללו, מתוך תקווה שיותר קלינאיות תתמקצענה בתחום זה.