ניזולטר החוג לפוליטיקה ותקשורת- נובמבר 2024

10/12/2024 | פוליטיקה ותקשורת

קישור לPDF של הניוזלטר- לחצו כאן

אירועים בחוג לפוליטיקה ותקשורת:

  • בסוף חודש אוקטובר התקיים כנס "כשעולים אין זו אגדה? עלייה פוסט- סובייטית בשלהי המאה ה 21- ", שאורגן על-ידי ד"ר אלינה ברדץ'-יאלוב , מרצה במכללה, בתמיכת המכללה האקדמית הדסה בירושלים וארגון "צהר לשורשים". בכנס השתתפו אקדמאים, סוקרים, נציגי גופים וארגונים שונים שעובדים עם קהילת העולים יוצאי בריה"מ לשעבר. הכנס נפתח בדברי ברכה של פרופ' דורון שולצינר, ראש החוג לפוליטיקה ותקשורת. בהמשך התקיימו מספר פאנלים שכללו א.נשי תקשורת, אקדמיה, סוקרים ופעילי קליטה ועלייה. הכנס היה ראשון בסדרת כנסים מתוכננת, כשבשנה הבאה יש כוונה לארגן כנס נוסף שיוצגו בו סוגיות הקשורות לקהילות עולים נוספות - דוברי צרפתית ואנגלית, לצד עולים מבריה"מ לשעבר.
  • יוסי קלאר, בוגר החוג לפוליטיקה ותקשורת, הגיע למפגש עם הסטודנטים בקורס "תקשורת, פוליטיקה וחברה בישראל" של המרצה ד"ר אורנית קליין שגריר. יוסי, בוגר החברה החרדית הקים ועומד בראש עמותת "אל הדגל" שמסייעת לחרדים וחרדיות שבוחרים להתגייס. המפגש עסק בחברה החרדית וגם ביחס שלה לגיוס לצבא.

הופעות בכנסים ופרסומים אקדמיים של סגל החוג:

האם המחוקקים בישראל מבינים מהו מגוון במדיה ציבורית? ד״ר אורנית קליין-שגריר וד״ר איה ידלין בוחנות שאלה מעניינת וחשובה זו בהקשר של הקמת תאגיד השידור הציבורי "כאן", במאמר החדש שלהן: On political interests and self-serving diversity: How state policymakers envision public service media שהתפרסם בכתב העת .Communication Review

ד״ר שלמה עוגן-גולדמן פרסם ביחד עם ד"ר מיכל נויבאואר-שני מאמר על The recurrence of terrorism בכתב העת .International Politics ד״ר גולדמן על המאמר: הטרור הוא איום עולמי, ולכן מושא למחקרים רבים המתמקדים בשאלה איזו גישה, הפייסנית או המדכאת, היא היעילה ביותר במאבק בארגוני טרור. תומכי הגישה הפייסנית טוענים כי צעדים דכאניים מובילים לאפקט בומרנג, ולכן צעדים המתמודדים עם גורמי השורש של הטרוריזם, יהיו יעילים יותר. לעומתם, תומכי הגישה המדכאת טוענים כי אמצעים תוקפניים יעילים בדיכוי ארגוני טרור. עם זאת, הספרות אינה מתייחסת להשפעה ארוכת הטווח של כל אחת משתי גישות אלו. המחקר הנוכחי בוחן את השאלה: איזו גישה, הפייסנית או המדכאת, מקטינה את ההסתברות לתחייה של ארגוני טרור ולחידוש מערכות טרור? אסטרטגיה פייסנית מסתמנת יציבה ואיתנה רק במעט יותר במניעת הישנות הטרוריזם בטווח  ארוך. עם זאת, הגישה המדכאת הראתה יעילות טובה יותר במניעת הישנות מערכות טרור כאשר ארגונים שניצחו הושמטו מהניתוח.

ראש החוג שלנו, פרופ' דורון שולצינר, נבחר לעורך הראשי הבא של "מסגרות מדיה", כתב העת של האגודה הישראלית לתקשורת. "מסגרות מדיה" הוא כתב עת מדעי המוכר לדירוג על ידי המועצה להשכלה גבוהה. המאמרים ב"מסגרות מדיה" כוללים מחקרים מקוריים, סקירות ספרים, עיבודים של מאמרים מרכזיים שפורסמו באנגלית ודו"חות על עבודות מאסטר ודוקטורט בתחום חקר התקשורת.

סגל החוג בתקשורת:

ד"ר קרן לוי גנני סניידר ושותפיה למחקר פרסמו מאמר ב"מעריב" על חשיבות מוכנות העורף הישראלי בזמני קונפליקט וכוחה של היערכות אישית וקולקטיבית.

ד"ר טל מורס וגב' שרה קופלמן, מרצה בחוג לתקשורת צילומית, פרסמו מאמר דעה ב"העין השביעית" על האיזון בין זכות הציבור לדעת, הגנה על שלומם של הצופים ומורכבות הצגת תמונות של גופות בתקשורת, בעיקר בזמן מלחמה.

אלכס סלסקי פירסם מאמר ב"ג'רוזלם פוסט" על בידודה של איראן כתוצאה מפעילות ישראלית. 

מאמר דעה חדש של ד"ר מעוז רוזנטל ביחד עם ד"ר שאול אריאלי העוסק בהשוואה של חלוקת הקשב של ההנהגה הפוליטית הנוכחית בין סוגיית הסכסוך הישראלי-פלסטיני ויישובו ובין שרידות הקואליציה – לפני ובמהלך המלחמה.

ד״ר אלינה ברדץ-יאלוב כתבה מאמר לג'רוזלם פוסט על שינויים פוליטיים בקרב עולי ברית המועצות לשעבר בעקבות השבעה באוקטובר.

כתבות שומרי הסף:

בחודשים האחרונים התפרסמו מספר כתבות מרתקות במגזין שומרי הסף הנכתב על ידי סטודנטים  מהחוג:

כספית והלר חושפים את התגובות שהם מקבלים על סיקור חוק הגיוס.

עיתונאיות דתיות והסיקור ברשת.