תחומי הלימוד במדעי המעבדה הרפואית

תחום הגנטיקה המולקולארית:

קורסים אלה מקנים לסטודנטים ידע תיאורטי בתחומים המתקדמים של הביולוגיה המולקולארית וביישומיה במדע וברפואה. בקורסים אלה לומדים הסטודנטים את הבסיס להבנת מהות החומר הגנטי (ה-DNA), את הדרך שבה מועבר המידע הגנטי מהגנים ליצירת החלבונים ואת מנגנוני ההכפלה של החומר הגנטי בין התאים, הרקמות והאֵברים בגוף. כמו כן, נלמדים בקורסים אלה נושאים כגון תורשת האדם וייעוץ גנטי, ריפוי מחלות באמצעים גנטיים, אבחון גנטי טרום לידתי של מומים בעובר ועוד.

תחום המיקרוביולוגיה והאימונולוגיה:

הקורסים מיקרוביולוגיה כללית, מיקרוביולוגיה רפואית, וירולוגיה ואימונולוגיה עוסקים בעולם החיידקים והווירוסים הגורמים למחלות, ובפעילות של המערכת החיסונית נגדם. דגש מיוחד ניתן בקורסים אלה על ההיבט הפתוגני של החיידקים והווירוסים, ועל ההיבט הקליני העוסק במערכות הגוף הנפגעות מההדבקה החיידקית ומההדבקה הוויראלית. חשיבות רבה ניתנת בקורסים למערכת החיסונית בגוף, המעוררת תגובה מקומית או תגובה סיסטמטית נגד החיידקים והווירוסים הפתוגניים. בתוך כך עוסקים הקורסים במכלול התאים המשתתפים בתגובה החיסונית, ובנושאים כגון אימונולוגיה של התהליך הסרטני, מחלות אוטואימוניות ותגובות הגוף להשתלת אֵברים.

תחומי הרפואה: 

הקורסים בתחומים אלה עוסקים בנושאי ביוכימיה קלינית, המטולוגיה, פיזיולוגיה, פרזיטולוגיה, אנדוקרינולוגיה פרמקולוגיה והתפתחות העובר. הקורסים שילמדו הם היסוד להבנת הפעילות והתפקוד של המערכות בגוף האדם. בקורסים משולבים אלה יילמדו תחומים כגון הפעילות הפיזיולוגית והפתולוגיה של המערכות בגוף האדם. דגש מיוחד יינתן לתחומים העוסקים במערכות ובאֵברים בגוף שיש להם חשיבות קלינית מרובה. לדוגמה, ביוכימיה קלינית, העוסקת בבעיות רפואיות הנובעות ממחלות מטאבוליות; המטולוגיה, העוסקת במערכת הדם ומתמקדת בפעילות של תאי הדם ובפתולוגיה שלהם; אנדוקרינולוגיה, העוסקת במאזן ההורמונים ובהשפעתם על רקמות שונות בגוף; ופרמקולוגיה, העוסקת בהשפעת תרופות על התאים בגוף ועל האֵברים.  

פירוט קורסי הלימוד