מטרות הלימודים וכיווני קריירה בעבודה סוציאלית

מטרת התכנית ללימודי עבודה סוציאלית במכללה האקדמית הדסה היא להקנות לסטודנט הבנה ומודעות לתהליכים הפסיכוסוציאליים בהתפתחות האדם ומקומו בחברה לצד היכרות עם המבנה החברתי והקהילתי של החברה בה חי האדם. כמו כן, הבנת התהליכים החברתיים והכלכליים המשפיעים על חייו של האדם, רכישת ידע ומיומנות בהפעלת שיטות ההתערבות המיועדות לשינוי או מניעה של תהליכים והתנהגויות בפרט, הקבוצה והקהילה. בנוסף, מקנה התכנית ללימודי עבודה סוציאלית הכרה והבנה של תהליכי הפקת ידע מקצועי המבוסס על מחקר ושיטות ההערכה של התערבויות מקצועיות ושירותי רווחה שונים.

תיאוריה, פרקטיקה ומחקר

תכנית הלימודים מבוססת על שלושה יסודות: תיאוריה, פרקטיקה ומחקר.

החל משנה הראשונה משתלבים הסטודנטים במגוון רחב של שירותים חברתיים במטרה לחשוף אותם למגוון הרחב של תחומי ידע כגון ילדים ונוער, עבריינות ושירותי תיקון, שירותים למשפחה ולקהילה, שירותי שיקום לאנשים עם מוגבלויות, זקנה ובריאות הנפש.

עם סיום לימודי התואר הראשון יוכל הסטודנט להתפתח לכיוונים רבים ולבחור להתמחות באוכלוסיות ספציפיות או בשיטות התערבות ספציפיים כגון עבודה עם הפרט, בקבוצות, טיפול זוגי ומשפחתי, עבודה קהילתית, פסיכותרפיה ועוד. עם סיום הלימודים, יוכל כל בוגר לעבוד כעובד סוציאלי בכל השירותים החברתיים. כמו כן, יוכלו הבוגרים להמשיך להתמחות ספציפית במסגרת לימודי M.A. בתחום.