התכנית לעבודה סוציאלית במכללה האקדמית הדסה הוקמה במטרה ליצור סביבה אקדמית-לימודית איכותית מתוך מחויבות לערכי העבודה הסוציאלית ובהתחשב במרקם החברתי-קהילתי של העיר ירושלים על קהילותיה ומגזריה השונים.
מטרות לימודי העבודה הסוציאלית הינן להקנות ידע תיאורטי בסיסי והתנסות מקצועית אשר יכשירו את הסטודנט לעבודה עם אוכלוסיות מקהילות שונות. תכנית הלימודים לתואר ראשון בעבודה סוציאלית במכללה האקדמית הדסה מתבססת על תפישת עולם הומניסטית חברתית-סוציאלית וכוללנית ועל צדק חברתי, המותאמת לאופי המכללה ולצרכים והמאפיינים הייחודיים של המרחב הגיאוגרפי, חברתי של ירושלים וסביבותיה.
התכנית שואפת לפתח אצל הסטודנט זהות מקצועית, חשיבה ביקורתית, מודעות אישית ורגישות רב-תרבותית, והקניית כלים טיפוליים שבאמצעותם יוכל בוגר התכנית לתת מענה מקצועי הולם לצרכיהן המגוונים של האוכלוסיות הנזקקות לשירותיו. דגש מיוחד יושם על ערכי המקצוע וכללי האתיקה.
התכנית מבוססת על הגישה הכוללנית בעבודה סוציאלית, המדגישה את מגוון המתודות המרכזיות (עבודה פרטנית, קבוצתית וקהילתית). במסגרת הלימודים ירכוש הסטודנט ידע בסיסי במדעי החברה וההתנהגות ובהכרת מערכת השירותים החברתיים. במוקד ההכשרה עומדים עקרונות, ערכים ודרכי טיפול לצד היכרות עם ידע ומיומנויות למחקר וההערכה.
בשל אופייה הייחודי של ירושלים יושם בתכנית הלימודים לעבודה סוציאלית דגש מיוחד על ההיבטים הרב-תרבותיים בחברה הירושלמית מבחינת תרבות, לאום, דת, מבנה חברתי וקהילתי. בתכנית יושם דגש על קהילות וקבוצות בחברה הישראלית ובהיבט הרב-תרבותי בטיפול. בין הקורסים הנלמדים במסגרת התואר לעבודה סוציאלית - קורס העוסק באסתטיקה של ההדרה, קורס ייחודי על החברה החרדית וקורס ייחודי על החברה הערבית. בקורס מבוא לסוציולוגיה ובקורס שמתעמק בסוגיות בסוציולוגיה בחברה הישראלית יושם דגש על הייחודיות של הקבוצות השונות אותן יפגשו הסטודנטים והעובדים הסוציאליים לעתיד בעבודתם בעיר ירושלים. נושא זה יעבור כחוט השני בכל קורסי התכנית, ובעיקר בקורסי המתודה.
תכנית הלימודים תתפרס על פני שלוש שנים אקדמיות ושישה סמסטרים.
ייתכנו שינויים בימים ובשעות הלימודים.
שכר הלימוד במכללה האקדמית הדסה הוא שכר לימוד אוניברסיטאי.
*החזר של שכר לימוד בשנת הלימודים הראשונה לזכאים על פי החוק לקליטת חיילים משוחררים.
למידע המלא אודות שכר הלימוד, כולל עלות קורסי האנגלית ותשלומים נלווים – לחץ כאן
לתנאי הקבלה והרישום המלאים לתואר ראשון בעבודה סוציאלית – לחץ כאן.
*ניתן להתקבל ללימודי עבודה סוציאלית ללא פסיכומטרי
רוצים ללמוד ולא עומדים בתנאים? הצטרפו למכינה אצלנו
לפרטים נוספים לחצו כאן או חייגו 2292*
בסיום הלימודים הבוגרים יכולים להמשיך ללימודי תואר שני בעבודה סוציאלית, ובכך לפתוח לעצמם דלת למגוון עצום של אפשרויות התמחות והתמקצעות כמו גם לתואר שני במשאבי אנוש, בייעוץ ארגוני, במדיניות ציבורית, במנהל עסקים ואף ללימודי תעודה בייעוץ זוגי ומשפחתי, בטיפול משפחתי, גישור קהילתי, גישור זוגי. בסיום לימודי תואר שני בעבודה סוציאלית קלינית המעוניינים יוכלו להתפתח גם בתחום הקליני – טיפולי, לפנות ללימודי פסיכותרפיה, יעוץ אירגוני, יעוץ ועוד.
עובד רווחה בחברות גדולות, עובד שיקום, קצין מבחן, חוקר ילדים, עובד סוציאלי קליני בשירותי בריאות הנפש, מגשר, עובד קהילתי, עובד קבוצתי ועוד.
תשובה: מטרות התוכנית כוללות הקניית ידע תיאורטי והתנסות מעשית, פיתוח זהות מקצועית וחשיבה ביקורתית, וטיפוח רגישות רב-תרבותית. התוכנית מבוססת על תפיסה הומניסטית וחברתית, מדגישה צדק חברתי, ומותאמת למאפיינים הייחודיים של ירושלים. היא שואפת להכשיר בוגרים המסוגלים לתת מענה מקצועי לצרכים מגוונים, תוך דגש על ערכי המקצוע ואתיקה.
תשובה: התוכנית מקיפה שיטות התערבות בעבודה סוציאלית, טיפול באוכלוסיות מגוונות, ומדעי ההתנהגות. קורסים כוללים עבודה פרטנית, קבוצתית וקהילתית, פסיכולוגיה, סוציולוגיה, חוק ומשפט. קורסים ייחודיים עוסקים באסתטיקה של ההדרה, החברה החרדית והחברה הערבית, עם דגש על היבטים רב-תרבותיים בירושלים.
תשובה: היתרונות כוללים התנסות עם אוכלוסיות מגוונות, אפשרויות התפתחות מקצועית רבות, סגל אקדמי מנוסה, מעטפת תמיכה ייחודית להתנסות מעשית, והשתלבות בשירותים חברתיים מיד עם תום הלימודים. תוכנית מובלת על ידי מומחים בתחום ומציעה הן ידע באמצעות הקורסים הנלמדים המשמשים ידע תיאורטי כתומך טיפול והן הכשרה מעשית בה עוסקים הסטודנטים בטיפול במטופלים פרטניים, בעבודה קבוצתית ובעבודה קהילתית תחת הדרכת עובדים סוציאלים מיומנים ומנוסים.
תשובה: בוגרי התוכנית יכולים להשתלב במגוון רחב של ארגונים, כולל לשכות רווחה, בתי חולים, משרדי ממשלה, עמותות, ארגונים למניעת אלימות, שירות בתי הסוהר, צה"ל, משרד הביטחון, משרד הקליטה, רש"ה, מקלטים לנשים מוכות, מרכזי חוסן, מרכזי העצמה ועוד. תפקידים אפשריים כוללים עובד רווחה, עובד שיקום, קצין מבחן, חוקר ילדים, מגשר, עובד קבוצתי, קצין בריאות הנפש (קב"ן), ניהול יחידה ועוד.
הבוגרים יכולים להמשיך ללימודים מתקדמים (תואר שני ושלישי הן בעבודה סוציאלית והן בתחומים נוספים) ולהתמחות בתחומים כמו פסיכותרפיה, ייעוץ ארגוני, גישור, ניהול, פיקוח, תכנון אסטרטגי ועוד.