שאלות נפוצות מכינה קדם אקדמית

  • באילו שעות מתקיימים הלימודים?

    ברוב מסלולי המכינות הלימודים מתקיימים מהבוקר ועד 16:00. 

  • האם ניתן לשלם ללימודים על חשבון הפקדון?

    בהחלט כן. אבל לפני שמקבלים החלטה כזאת, כדאי לדעת שכל בקשה להרשמה היא גם בקשה למלגה. בתחילת שנת הלימודים מתקיימת ועדת מלגות לחיילים משוחררים של משרד הביטחון - הקרן לסיוע נוסף ולמי שאינו זכאי כחייל משוחרר ועדת מלגות של המוסד וות"ת המלגות ניתנות על בסיס מצב סוציו-אקונומי בהתאם לתנאים קבועים מראש. המכינה אינה גובה תשלום כלשהו (מלבד דמי רישום) עד לקבלת החלטת ועדת המלגות. אם נמצאתם זכאים למלגה, אין כל צורך שתנצלו את הפיקדון. אם לא נמצאתם זכאים, ניתן להשתמש בפקדון לצורך תשלום חלקי או מלא של שכר הלימוד (המכינה מוכרת על ידי משרד הבטחון). 

  • האם אוכל לעבוד במקביל ללימודיי במכינה הקדם אקדמית?

    תכנית הלימודים במכינות היא  מאוד עמוסה ומקשה על עבודה במקביל. יחד עם זאת אנחנו מודעים לצורך של חלק מהסטודנטים לעבוד במקביל וחשוב למצוא עבודה שתאפשר לימודים תוך כדי ושלא תגרום להעדרות משיעורים או לאי עמידה בדרישות המכינה ללימודים בבית. חשוב לזכור :

    • על כל שעת לימודים במסגרת המכינה הקדם אקדמית, תהיה לפחות חצי שעה עד שעה וחצי תרגולים, חזרות ושיעורים לבית (תלוי במקצוע הלימוד).
    • הלימודים במכינה הקדם אקדמית הם הזדמנות שניה שסביר להניח שלא תחזור על עצמה. כדאי מאוד להשקיע את מירב המאמצים והזמן בלימודים והפעם להצליח - ובגדול!
  • האם אתם תומכים בתלמידים הסובלים מלקויות למידה?

    מהניסיון שלנו, תלמידי מכינה רבים הם בעלי לקויות למידה שונות, חלקם מאובחנים וחלקם לא מאובחנים. המורים שלנו רגישים לצרכי התלמידים בכיתה.ויש יחס מאד אישי .

    תלמידים עם אבחון תקף מטופלים על ידי יועצת המכינה וכל התלמידים משתתפים בסדנאות בנושא מיומנויות למידה והתאמות בבחינות. תלמידים שמזוהים במהלך הלימודים כבעלי לקות למידה, מופנים לאבחון. משרד הבטחון משתתף במימון האבחון לזכאים.

  • האם אני חייב להבחן במבחן מיון אם יש לי ציון פסיכומטרי?

    למי שיש ציון פסיכומטרי בתוקף, אין צורך בבחינת מיון אחרת בתנאי שהוא מקביל לסף הקבלה הנדרש במבחן התאמה של המכללה - ת.י.ל למסלול המבוקש.

  • יש לי בגרות חלקית, האם אני יכול ללמוד לתואר?

    קודם כל כן. ניתן להשתלב בלימודי מכינה קדם אקדמית ייעודית על פי מספר יחידות הבגרות שיש לך וציון מבחן התאמה ת.י.ל שנהוג במכללה האקדמית הדסה. במידה ויש לך יחידות בגרות ספורות או שאין לך בגרות כלל, ניתנת האפשרות ללמוד במסלול קדם מכינה של 3 חודשים לפני המכינה הייעודית.

  • אין לי בגרות ורוצה ללמוד תואר, מה אני יכול לעשות?

    ניתן להשתלב במסלול קדם מכינה של 3 חודשים ולאחריו לעבור מבחן התאמה ת.י.ל הנהוג בקבלה לחוגים השונים במכללה. על פי הציון תוכל להתקבל למכינה קדם אקדמית ייעודית של 9 חודשים בהתאם לחוג שבו תבחר ללמוד.

  • אין לי בגרות מה אני יכול ללמוד?

    כיום ניתן ללמוד תואר אקדמי גם ללא תעודת בגרות. במקרה זה, ניתן להשתלב במסלול של קדם מכינה ולאחר מכן לעבור למכינה ייעודית בהתאם לחוג הלימוד בו אתה מעוניין.

  • לימודים ללא פסיכומטרי – מהן האפשרויות שעומדות בפניי?

    עומדת בפניך האפשרות  להבחן במבחן התאמה ת.י.ל הנהוג במכללה אשר יחד עם  ציון הבגרות או ציון המכינה ייקבע את סיכויי הקבלה שלך. חשוב לציין שהמכינה לא מחליפה ציון פסיכומטרי.

  • לא נראה לי שאני יכול ללמוד לתואר – מה ניתן לעשות?

    לימודים לתואר אקדמי אינם קלים אבל הם בהחלט אפשריים. המכינה הקדם אקדמית במכללה נותנת לך את הכלים להתמודד עם הלימודים באקדמיה. במסגרת המכינה רוכשים מיומנויות למידה כגון: איך לסכם הרצאה, איך לקרוא מאמר, איך ללמוד למבחן, איך לנהל את הזמן נכון וכיוצא בזה. 

  • עברתי את גיל 30 – האם זה לא מאוחר להתחיל לימודים אקדמיים?

    אף פעם לא מאוחר להתחיל ללמוד. במסגרת המכינה במכללה יש מסלול לבני 30+ המיועד לאנשים מעל גיל 30, חסרי תעודת בגרות המעוניינים להתקבל לחוגי הלימוד בתחום מדעי החברה במכללה האקדמית הדסה ירושלים. 

  • מה לומדים במכינה?

    מתמטיקה, אנגלית, כתיבה וקריאה אקדמית וקורסים שונים בתחומי הלימוד המותאמים לחוגים האקדמיים. במהלך הלימודים במכינה, רוכשים התלמידים מיומנויות למידה בסיסיות ומתקדמות בכל הקשור לסיכום שיעור, ארגון חומר לימודי, הכנה לקראת בחינות ומיומנויות כתיבת תשובות במבחנים. במכינה ניתן לקבל ייעוץ וכלים להתמודדות עם חרדות לקראת בחינות וכך לתפקד בבחינות בצורה טובה ולמצות את הפוטנציאל הלימודי באופן הטוב ביותר.

  • איך לומדים במכינה?

    במכינה לומדים בקבוצות קטנות, עם מורים קבועים. וניתן דגש רב ליחס אישי ולאווירת הלימודים שתאפשר שיפור יכולות הלמידה וההישגים של כל התלמידים.